Connect with us

Kamu Alımları

Bordo Bereli Nasıl Olunur? Bordo Bereli Maaşları Nelerdir?

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)’nin en gözde birimi olarak görülen Özel Kuvvetler Komutanlığı(Bordo Bereliler), iyi eğitimli seçkin personellerden oluşmaktadır. Tugay seviyesinde doğrudan Genel Kurmay Başkanlığına bağlı olmaktadır.

Yayınlanma Tarihi

-

bordo bereli nasıl olunur

Türk Silahlı Kuvvetleri(TSK)’nin en gözde birimi olarak görülen Özel Kuvvetler Komutanlığı(Bordo Bereliler), iyi eğitimli seçkin personellerden oluşmaktadır. Tugay seviyesinde doğrudan Genel Kurmay Başkanlığına bağlı olmaktadır. Her türlü zorlu koşullar için özel olarak eğitilmiş askeri personellerdir. Tabi tutuldukları eğitim onların en zorlu koşullarda hayatta kalabilmesini sağlar. İklim ve coğrafi koşullar gözetmeksizin her durumda vazifesini yerine getirebilecek niteliğe sahiptirler. Bugüne dek elde ettikleri üstün başarılar neticesinde toplumun geneli tarafından büyük beğeniyle karşılanmaktadır.

Bordo bereli askeri olmak isteyenlerin genellikle nasıl olunur konusunu araştırdığı görülmektedir. Ayrıca ne kadar maaşları bulunduğu ve görevleri de merak edilmektedir. Bordo bereli adayların nasıl olunur konusunda önemli açıklamaları iyice anlaması önemlidir. Aşağıda detaylarına yer verdiğimiz nasıl olunur sorusunda bordo bereli askeri eğitim hakkında da önemli bilgiler yer almaktadır.

Bordo Bereli Nasıl Olunur?

Bordo bereli, Türk Bayrağı, Türk Askeri, Güneş, Gökyüzü

Bordo bereli olmak isteyenler farklı kaynaklarda nasıl olunur ve yanı sıra maaşları hakkında ne kadar olduğu gibi soruları araştırmaktadır. Genellikle vatandaşların TSK bünyesinde personeli olmayı istediği birkaç birimden biri olmaktadır. Özellikle almış oldukları eğitim düzeyi ve görevleri en belirgin etkenlerden biridir. Ayrıca eğitim düzeyi sayesinde vazifesinin gerekliliklerini uygulaması ve bunun devlet güvenliğini sağlaması da ilgi görmektedir. 

Bordo bereli Timleri için yalnızca seçkin askeri personeller tercih edilmektedir. Fiziki kabiliyetleri sınanan bordo bereli askerleri eğitim sonrası Bordo Bereli Timi için yeterli olduğunu kanıtlamak zorundadır. Bunu da aldığı eğitimin ardından Bordo Bereli sınavı ile tamamlar. Ancak sınavları en iyi derecede başarıyla tamamlamalıdır. Çünkü Özel Kuvvetler Komutanlığı için çok az sayıda alım söz konusu olmaktadır. Ayrıca Bordo bereli askeri nasıl olunur sorusunu yanıtlayacak olursak, başta başvuru şartlarının daha sonra fiziki ve sağlık şartlarının sağlanması gerekir. 

Bordo Bereli Olmak İçin Gerekli Olan Fiziki Şartlar Nelerdir?

Bordo Bereli, Asker, Silah, Siyah Fon, Gözlüklü, Kamuflaj

Bordo bereli askeri nasıl olunur konusunun en önemli aşamasından biri de fiziki şartlardır. Fiziki şartları taşımayan adaylar başvuru yapamaz. Bordo bereli askerlerin görevleri dikkate alındığında, adaylarda istenen fiziki şartların önemli bir gereklilik olduğu görülmektedir.

TSK tarafından bordo bereli olmak isteyenlerin fiziki şartları bakımından, nasıl olunur sorusunu ve ne kadar boy ve kg’a sahip olması gerektiğini yanıtlarsak; Boy alt sınırı 1.64 metreyken üst sınır 2.10 metredir. Kilo alt sınırı 51 kg ve üst sınır 72 kg’dır. Ancak boy alt sınırı üzerinden kilo sınırları geçerli olmaktadır. Yani 1.64 metre olanlar en az 51 kg, en fazla 72 kg olabilir. 2.10 metre olanlarsa en 85 kg, en fazla 115 kg olabilir.

Bordo Bereli Olmak İçin Gerekli Olan Sağlık Şartları Nelerdir?

Bordo bereli askeri, sağlık şartları konusunda nasıl olunur sorusunu yanıtlayacak olursak eğer şartlara göre sağlığının uygun olmasıdır. Çünkü askeri standartlar için yalnızca sağlık şartları yeterli olan personeller tercih edilir. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda bu durum daha önemlidir. Ayrıca bordo bereli adayların yalnızca fiziksel sağlığına dikkat edilmez, ruhsal açıdan sağlıklı olmalarına da dikkat edilir. Hatta özellikle bordo berelilerin her türlü vazifede psikolojik olarak etkilenmeyeceğinden emin olunması gerekir. Bu nedenle de ruhsal sağlığının bordo bereli olmaya yeterli olması gerekir.

Kaç Yılda Bordo Bereli Olunur?

bordo bereli, asker, türk askeri, silah

Bordo Bereli askeri nasıl olunur sorusunun ardından en fazla merak edilen diğer konuysa bordo bereli askerlerin ne kadar süre sonunda göreve başlayacağı yönündedir. Tıpkı aldıkları maaşları kadar merak edilmektedir. Bordo bereli maaşı kadar aranan konulardan biri de almış oldukları eğitim ve eğitim sonu ne kadar sürede vazifesinde başında bulunabileceğidir.

Bordo berelilerin almış oldukları eğitim sonucunda görev yapabilecek seviyede olup olmadıklarına karar verilir. Bu da ortalama 3,5 yıl gibi bir süre demektir. 3,5 yıl boyunca aldıkları eğitim sonrası sınavı kazananlar Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda görev yapmaya başlar. Özel durumlarda ne kadar sürdüğü de net değildir. Ancak bu süre daha kısa da olabilir, uzun da. 

Bordo Bereli Askerler Hangi Eğitim Aşamalarından Sorumludurlar?

Türkiye bayrağı, Türkiye, Bayrak, Bordo Bereli, Asker, Silah, Kamuflaj, Kırmızı

Özel Kuvvetler Komutanlığı personelleri birtakım eğitim aşamalarından sorumlu olmaktadır. Eğitim aşamalarının adayları ne kadar geliştirdiği ve onları ayrıcalıklı kılan özellikleri merak edilebilir. Özellikle eğitimde uygulananlar ve zorlukları onlara bu özellikleri kazandırmaktadır. Sorumlu oldukları bu aşamadaysa; bomba imha, paraşüt, keskin nişancılık, balık adam vb. Eğitim kurslarında özel eğitimlerini almaktadır. Ayrıca aldıkları psikolojik eğitimler de bulunmaktadır.

Bu eğitimlerle beraber askerler maksimum çeviklik ve güce sahip olmaktadır. Baskı altında doğru kararlar alabilme, kararları doğru inisiyatiflerle değerlendirebilme ve uygulayabilme konusunda, ayrıca her türlü durumda teknik ve pratik çözümler üretebilmede gelişmektedir. 

JÖH Nasıl Olunur? JÖH Maaşı Ne Kadar?

Bordo Bereliler Eğitim Aşamasında Başarısız Olursa Ne Olur?

Özel Kuvvetler Komutanlığı’na personel seçilirken askeri diğer sınıf ve rütbeden olanlar eğitime tabi tutulmaktadır. Eğitimi kazananların bir kısmı Özel Kuvvetler Komutanlığı birliğine dahil olabilmektedir. Diğer kısım ise yani eğitim aşamasında sınavı kazanamayanlar ise başarısız kabul edilmektedir ve bordo bereli birliğine katılamamaktadır.

Dışarıdan yapılan alım söz konusu olursa başarısız olanların TSK ile ilişiği kesilecektir(678 sayılı Kanun Hükmünde Kararname). Yapılan son düzenlemeye göre eğer Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı kazanma durumu söz konusu olursa iki yıl boyunca personeller denenecek, başarılı olamayanlara masraf tazmini uygulanacak. 

Bordo Berelilerin Görev ve Yetkileri Nelerdir?

Bordo bereli, asker, türkiye bayrağı, türk askeri, renkli ışık, karanlık ortam

TSK’nin Özel Kuvvetler Komutanlığı birliğine mensup personeller yoğun ve oldukça zorlu eğitimlerden geçmektedir. Almış oldukları eğitimler onları en zorlu koşullara hazırlamaktadır. Yurtiçinde ve yurtdışında her türlü görevde; Tehditlerin bertaraf edilmesini ve gelen emirlere yönelik harekâtı uygularlar. Asli görevi diğer askeri birliklerin kontrol edemeyeceği durumda olan operasyonları gerçekleştirmektir. 

 Gerektiğinde sınır ötesi harekâtla terör örgütlerin baş isimlerine operasyonlar gerçekleştirmektedir. Ve ayrıca harekât bölgelerine sızma, düşman noktalarını belirleme konusunda görev almaktadır. Keşif bölgelerinde görev almakta ve istihbarat toplamaktadır. Almış oldukları eğitimler sayesinde fiziksel ve psikolojik birçok becerilere sahiptirler. Bu beceriler görevlerini icra etmede ve kimi zaman görevlerini belirlemede önemli olmaktadır. 

Bordo Bereli Görev Yerleri Nelerdir? Nerelerde Görev Alırlar?

Bordo bereli, türk askeri, kamuflajlı askerler, açık hava, kamp, askeri kamp

Bordo bereli nasıl olunur sorusunda sonra görev yerleri de bordo bereli olmak isteyenlerin sıklıkla araştırdığı bir konudur. Özellikle nasıl olunur üzerine maaşları da merak edilen bir konu olmaktadır. Ancak görev yerleri belirtilecek olursa; Yurtiçinde ve yurtdışında görev almaktadır. Özellikle sınır ötesi operasyonlarda sık sık bulunduklarından yurtdışında da göre aldıkları belirtilebilir. Ayrıca daha önce yurtdışında dost ülke birliklerine eğitim vermişlerdir. Yani bordo bereli seçkin personeller özel operasyonlarda ve diğer görevlerde yurtiçi ve yurtdışında görev almaktadır. 

Bordo Bereli Maaşları Ne Kadar?

Bordo bereli maaşları açıklanan son zamlarla beraber ne kadar olduğuna yönelik belirtilmiştir. Bordo bereliler, 6 ay yurtiçinde, 6 ay yurtdışında görev yapmaktadır. Maaşları yurt içinde yaklaşık 30 bin TL, yurt dışında ise yaklaşık 60 bin TL olduğu tahmin edilmektedir. Bordo bereli maaşları için net bir yanıt verilmesi zordur çünkü aldıkları eğitim neticesinde bulundukları operasyonlar, görev yerleri ve görev durumları maaşı etkileyebilmektedir. Ayrıca kıdem ve yurtiçi/yurtdışı görevleri de maaşı etkileyen diğer faktörlerdir.

Maaşları konusunda açıklama yapmak mümkün değildir. Ancak yurt içinde ve yurtdışında aldıkları eğitim ve sınavları onların bordo bereli olmalarında önemli aşamalardır. Bu aşamalarsa onlara özel beceriler kazandırmaktadır bu da maaşı etkileyebilmektedir.


Daha fazla bilgiyi buralarda bulabilirsiniz:

Şu içerikler de dikkatinizi çekebilir:

4 Comments

4 Comments

  1. Pingback: สล็อตเว็บตรง

  2. Pingback: รับทำเว็บไซต์

  3. Pingback: https://stealthex.io

  4. Stephaine Castille

    Kasım 28, 2024 at 3:38 pm

    I reckon something genuinely special in this web site.

Leave a Reply

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kamu Alımları

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 316 Sözleşmeli Personel Alacağını Duyurdu!

Published

on

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 316 Sözleşmeli Personel

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Sağlık Uygulama ve Araştırma Merkezi ve Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü tarafından, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4. maddesi (b) fıkrasına göre, 2022 yılı KPSS (B) grubu puan sıralamaları esas alınarak, 316 sözleşmeli personel alınacak. Giderler özel bütçeden karşılanacak.

Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 316 Sözleşmeli Personel

Rektörlüğün Açıkladığı Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak, kamu haklarından mahrum bulunmamamak, hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve işleyişine karşı suçlar, milli savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar, casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama ya da kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak gibi koşullardan birini sağlamak gerekmektedir. Adayların askerlik hizmetini yapmış, muaf veya askerlikle ilişiği olmamış olması, akıl hastalığı bulunmamış olması, 2022 yılı KPSS sınavına girmiş olması, herhangi bir Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik veya yaşlılık aylığı almamış olması beklenmektedir.

Başvuracak adaylar hizmet sözleşmesi yapacaktır ve sözleşmede belirtilen şartları yerine getirmeyen adayların sözleşmeleri 1 ay içerisinde feshedilecektir. Başvuracak adayların durumu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun 4/B maddesi hükmüne uygun olmalıdır. Başvuracak adayların yukarıdaki özel şartlar ve 657 sayılı Kanunun 48.maddesinde belirtilen genel şartlar aranacaktır. 2022 KPSS (B) grubu puanı başvurunun mezuniyet seviyesine göre değişebilir ve KPSS P3 (lisans mezunları), KPSS P93 (önlisans mezunları) veya KPSS P94 (ortaöğretim mezunları) esas alınacaktır. Başvurularda Kamu Görevlerinde İlk Defa Alınacak Personel Seçme Sınavı kuralları uygulanacaktır.

Başvuru Nereye Nasıl Yapılacak?

Adaylar için pozisyon başvurusu işlemleri şu şekildedir: Adaylar, online olarak ilan edilen pozisyonlara başvurmak için https://ekampus.afsu.edu.tr/basvuru/ adresinden sisteme eksiksiz olarak gerekli belgeleri yüklemeleri ve başvuru işlemini tamamlamaları gerekmektedir. Başvuru kılavuzu web sitemizde mevcuttur. Adaylar, oluşturdukları kullanıcı adı ve şifre ile üye girişi yaparak başvurularının takibini yapabilirler. Adaylar sadece bir pozisyona başvurabilecekler ve birden fazla başvuru geçersiz sayılacaktır. Başvuruda bulunacak adaylar KPSS puanına ve mezuniyet belgesine dayalı belgeleri (diploma, KPSS sınav sonuç belgesi, fotoğraf, nüfus cüzdanı vb.) online kayıt sistemine yüklemelidir.

Başvuru işlemleri “Başvurunuz alınmıştır.” ibaresi görülmeden yapılmayan başvurular değerlendirilmeye alınmayacaktır ve 15 günlük bir süre içerisinde yapılması gerekmektedir. Şahsen, posta ve e-posta yolu ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Gerçeğe aykırı belge verme veya eksik evrak verme durumunda, başvurular geçersiz sayılacak ve yasal işlem yapılacaktır. Adaylar başvuruda bulunarak, Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (KVKK) kapsamında kişisel verilerin kaydedilmesi, işlenmesi ve paylaşılmasına açık rıza göstermiş ve muvafakat vermiş sayılacaklardır.

Başvuruların Değerlendirilmesi ve Sonuçlanması

Afsü EKAMPUS bünyesinde 14 nolu Eczacı alım ilanı dışındaki başvurular için yazılı veya sözlü sınav yapılmayacaktır. Başvuru sonucu, KPSS (B) grubu puan sıralaması temel alınarak, kişisel verilerin korunması kanununa uygun olarak ilan edilecek ve adaylar https://ekampus.afsu.edu.tr/basvuru/ adresinde kendi kullanıcı kodu ve şifrelerini kullanarak sözleşme haklarını öğrenebileceklerdir. Değerlendirme, KPSS puanına göre yapılacak ve puanlar eşitse diploma tarihi ve yaşına göre tercih edilecektir.

Asil adaylar görevine başlamazsa, yedek adaylar KPSS puanına göre çağrılacak ve atama yapılacaktır. Yedek adaylar, asil adayların şartlarını yerine getirmelidir. Gerçeğe aykırı belge sunan adaylar yasal işlemden geçirilecek ve atama iptal edilecektir. Sözleşmeli pozisyonlarına yerleşen adaylar, sonuçların ilanından itibaren 15 gün içinde Afsü Personel Daire Başkanlığı İdari Personel Birimine başvurmalı ve belgelerini teslim etmelidir. Adaylar görevine başlamak zorundadır ve ilanda belirtilmeyen hükümler için genel mevzuat uygulanır.

Daha fazla detay için tıklayın.

Okumaya Devam Et

Kamu Personeli Alımları

Kamu Personeli Alımları Nedir?

Kamu personeli alımları nedir? Nasıl bu meslek dalında olunur? bu meslek dalının alımları nasıldır? Kamu personeli ne kadar maaş alır? Günümüzde zorluğu göreceli olan yüzlerce meslek bulunmaktadır ve insanlar mesleğin zorluğunu umursamadan genelde koşulları daha iyi sayılabildiği için kamuda çalışmak  istemektedirler, bu bağlamda kamu personelleri hakkında medyaya yansıyan çok fazla soru bulunmaktadır ve bu sorular bağlamında kamu personeli nedir sorusunun yanıtı, kamu personeli, adında da bahsedildiği üzere özel değil de kamu namına mesleklerde bulunan, devlet tarafından desteklenen ve güvence altında bulunan kişilere verilen genel isme denir.

Published

on

Kamu Personeli Alımları Nedir

Kamu personeli alımları nedir? Nasıl bu meslek dalında olunur? bu meslek dalının alımları nasıldır? Kamu personeli ne kadar maaş alır? Günümüzde zorluğu göreceli olan yüzlerce meslek bulunmaktadır ve insanlar mesleğin zorluğunu umursamadan genelde koşulları daha iyi sayılabildiği için kamuda çalışmak  istemektedirler, bu bağlamda kamu personelleri hakkında medyaya yansıyan çok fazla soru bulunmaktadır ve bu sorular bağlamında kamu personeli nedir sorusunun yanıtı, kamu personeli, adında da bahsedildiği üzere özel değil de kamu namına mesleklerde bulunan, devlet tarafından desteklenen ve güvence altında bulunan kişilere verilen genel isme denir.

Bu kişiler farklı toplumsal veya bireysel statülerde bulunabilmekle birlikte farklı meslek dallarında da bulunabilmektedirler. En temel düzeyde tanımına baktığımızda ise kamu ile ilgili kuruluşlarda görev yapan kişilere kamu personeli denmektedir. Kamu personeli tek bir mesleğe verilen isim değildir aslında. Altında birden çok mesleği barındıran ve buna göre de maaş değerleri değişebilen bir meslek dalıdır. Kamu personelinin genel olarak dallarına baktığımızda birçoğumuzun yakından tanıdığı sözleşmeli öğretmenlik de bu mesleğin alt dalları içinde bulunmaktadır.

Kamu Personeli Alımları Hangi Kurumlar Tarafından Yapılmaktadır?

Kamu Personeli Alımları Hangi Kurumlar Tarafından Yapılmaktadır

Günümüzde kamu personeli alımları iş sektörlerine baktığımızda kamu ve özel olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İnsanlar, genelde bu sektörler arasında bu bağlamda mesleklerini icra etmek istemektedirler. Medyada çıkan haberlere ve genel itibariyle etrafımıza baktığımızda son zamanlarda özel sektörde çalışan ve çalıştığı firmanın şartlarından, ödediği ücretten memnun olmayan insanlar genel itibariyle kamuda çalışmak istemektedir fakat bu iş sanıldığı gibi kolay ve basit değildir. Bu bağlamda şimdi, kamu personeli olabilmeniz ve kamu personeli alımlarından yararlanmanız için yapılacakları, yapmanız gerekenleri ve kamu personeli alımlarının şartlarını anlatacağım.

Peki, nasıl bu mesleğe sahip olunur sorusuna geldiğimizde ise, bunun yanıtı belirli şartlar taşımaktadır ve herkes kamu personeli alımları olamamaktadır. Ayrıca son zamanlarda çok talep olan bu personellik alanını icra etmek için olan şartlara baktığımızda temel şartlar içermektedir fakat bu şartlar kuruluştan kuruluşa veya şirketten şirkete değişiklik gösterebilmektedir. Bu bağlamda KPSS’den belirli bir puan alma, o puanın üstünde alma gibi şartlar istenebilmektedir.

Bu bağlamda bu mesleği icra etmek isteyen kişilerin her şeyden önce kamu personelliği kadrosunun koşullarını genel itibariyle takip etmeleri gerekir. bu mesleğin iş ilanları genel itibariyle medyanın popüler konuları arasındadır. Kendini bu konuda geliştirmek isteyen ve bu işi icra etmek isteyen kişiler, medyayı takip edip ona göre kendine uyan işlere başvururlarsa ve aşağıda belirtmiş olduğum şartları yerine getirirlerse, kurada da şanslı bir şekilde çıkabilirlerse kamu personeli alımları bağlamında çalışmaya hak kazanacaklar demektir.

Kamu Personeli Olmak İçin Hangi Şartlar Bulunmaktadır?

Kamu Personeli Olmak İçin Hangi Şartlar Bulunmaktadır

kamu personeli alımları için temel koşullara bakacak olursak; her şeyden önce bu mesleği icra etmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor, eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınız bulunmuyorsa maalesef ki bu meslek bağlamında çalışamazsınız. Bunun yanında herhangi bir kamu hakkından yasaklıysanız veya mahrum bırakıldıysanız, bu da bu mesleğe sahip olmanızı engelleyecek bir başka durum arasında. bu meslek dalının adayları tüm kamu haklarını gerçekleştirebiliyor olmalılar. Şimdi ise kuruluştan kuruluşa değişecek bir maddeden bahsedeceğim. aday, başvurduğu kurum tarafından belirlenmiş olan eğitim seviyesini yerine getirmiş olmalıdır, aksi takdirde o kurumda kamu personeli alımları olarak çalışamamaktadır.

Ayrıca son temel madde olarak da herhangi bir şekilde suçtan hüküm giymemiş, sicili temiz olmalıdır. Aslında birçok meslek için de istenen bu madde, kamu personelliği için önemsenen maddeler arasındadır. Bir başka madde ise erkek adaylarının askerliklerini yapmış ya da askerlikten muaf olmaları gerekmektedir. Askerliğini bitirmemiş veya askerlikle ilişkisini kesmemiş erkek adaylar bu mesleğe sahip olamamaktadırlar. Bunun yanında güvenlik ile ilgili de önemli maddeler içeren koşullarında, bu bağlamda kamu personelliği için başvurusunu gerçekleştirmiş olan adaya güvenlik için belirli bir düzeyde soruşturulma yapılmakta ve bu soruşturmadan başarıyla geçerse ancak olabilmektedir, aksi takdirde bu bağlamda mesleğini icra etmesi imkansızdır.

Devlet Su İşleri Kamu Personeli Alımları Kriterleri Nelerdir?

Devlet Su İşleri Kamu Personeli Alımları Kriterleri Nelerdir

Son zamanlarda yapılmış olan haberlere bakacak olursak kamu personeli iş alımı yapan kurumlarla karşılaşmak normaldir. Örneğin Devlet Su İşleri dairesi kamu personeli alımı yapmaktadır ve bu başvurular online yapılmaktadır. Örnek olması ve kamu personellerinde nasıl şartlar aranır? Nasıl başvuru yapılır gibi şeyleri öğretmesi için anlatmak istiyorum. Devlet Su İşleri’ne başvuruların online yapılacağı ibaresi geçiyordu.

Online yapılacak başvurularda bulunan kişilerde aranan şartlara bakacak olursak; her şeyden önce 18 yaşını doldurmuş olma şartı bulunuyor, 18 yaşını henüz doldurmamış kişiler bu mesleğe sahip olamazlar. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da kesin şartlar arasında bulunuyor. Devlet Su İşleri bu 2 önemli maddeyi ilk başlarda belirtmiştir. Askerlikle ilişkisi olmamak da bir diğer madde, askerliğini ya yapmış adaylar ya da askerlikten muaf olan adaylar aranmaktadır. Bunun yanında yapılacak olan alımlar yerel olmaktadır. Yani kişi örnek verecek olursak İstanbul’da yaşamaktaysa, sadece İstanbul üzerindeki kamu personelliği işlerine başvurabilmektedir, bu bağlamda farklı şehirlerde yaşayan kişiler farklı şehirlerde olan personellik işlerine başvuramazlar ve kamu personeli alımlarını gerçekleştiremezler.

Herhangi şekilde devletimize ve milletimize zarar verebilecek, terör örgütü gibi kuruluşların içinde bulunmama şartı da bulunmaktadır. Herhangi bir haktan yoksun bırakılmamış olmak. Bir kamusal haktan yoksun bırakılmış kişiler kamu personelliği için aday olamamakla birlikte bu mesleği icra edememektedirler. Ayrıca kişi, daha önce kamu personelliği işini gerçekleştirmişse, bu meslekten atılmamış olması gerekmektedir. Daha önce herhangi geçerli bir sebepten dolayı meslekten men edilmiş kişiler bu mesleği Devlet Su İşleri bünyesinde gerçekleştirememektedirler.

Ayrıca, herkesin eşit olması için açık iş pozisyonları bağlamında sınavlar yapılacaktır, bu sınavlardan sonra, sınavlara katılmaya hak kazanan adaylar için kura çekilecektir, bu kura çekimi resmi şekilde noterde yapılmaktadır, bu bağlamda resmi bir ortam oluşmaktadır ve herhangi bir hile hurdaya yer yoktur. Ayrıca sınav tarihi, tam zamanı gibi bilgiler online olarak başvuru yapmış olan adaylara duyurulacak ve bunun yanında zamanında sınav yerinde olmayan veya herhangi bir şekilde sınavı kaçıran kişiler kamu personeli alımlarında seçilemeyecek ve bu bağlamda çalışamayacaklardır. Sınavdan sonra adil bir şekilde kura çekilerek kimin işe başlayacağı belirlenecektir. Ayrıca Devlet Su İşleri bünyesinde personel olarak çalışmak isteyen kişiler için belirlenmiş şartlara baktığımızda şunları göreceğiz : 31 yaşını geçmemiş, 31 yaşına basmamış olmak. Eğitim düzeyinin lise veya dengi bir kurumdan olması. 

2022 Kamu Personeli Alımlarında Kontenjanlar Neye Göre Belirlenir ve Kim Belirlemektedir?

2022 Kamu Personeli Alımlarında Kontenjanlar Neye Göre Belirlenir ve Kim Belirlemektedir

bu mesleği icra etmek isteyen ve kamu personeli alımlarında seçilmek, bu alanda hayatını icra etmek isteyen kişilerin aklına gelen en önemli sorulardan biri de bu meslek dalının kontenjanlarının neye göre belirlendiği ve kim tarafından belirlendiğidir. İnsanların kafasını kurcalayan bu soruların cevaplarına baktığımızda; kamu personeli alımları kontenjanı, ihtiyaca göre belirlenmektedir ve bu bağlamda personellerle ilgilenen kurum tarafından belirlenmekle birlikte her sene ihtiyaca göre değişiklik gösterebilmektedir.

Son dönemde ilgisi artan bu mesleğe talep çok fazla olunca kamu personeli alımları da buna göre değişiklik göstermektedir. Bu mesleğe ilginin son dönemlerde artması normal karşılanmaktadır çünkü genel itibariyle öznel bir durum olan fakat birçok insanın belirttiğine göre daha rahat çalışma koşulları bulunan, maaşı buna göre değişen ve maaş bağlamında son dönemlerde insanlar kamu personelliğine ilgi göstermektedirler. Maaşı 2022 itibariyle en az 9.000 TL olan bu meslekte çeşitli dallar bulunmaktadır ve devlet adına çalışılmaktadır. 

Kamu Personeli Alımlarında Temel Kriterler Nelerdir?

Bu mesleği icra etmek isteyen adaylarda bulunması gereken özellikler nelerdir? Kimler kamu personeli olabilir? Kamu personeli alımları kolay mıdır? Gibi sorular bu sıra medyanın ve genel itibariyle insanların gündeminde olan sorulardandır. Özel sektörde çalışmak istemeyen kişiler kamu sektörüne yönelmekte ve bu bağlamda kamuya olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Ayrıca, temel kriterleri de kurumdan kuruma değişiklik göstermekle beraber genel olarak her kurumun aradığı özelliklere bakmak gerekirse bunlar; 

Kamu Personeli Alımlarında Temel Kriterler

Kamu Personeli Alımlarında Temel Kriterler

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak her kurumun bünyesinde kamu personeli olarak çalışmak için gerekli bir maddedir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar kesin olarak kamu personeli olarak çalışamamaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı maddesinden sonra herhangi bir haktan mahrum bırakılmış olmamak da bu mesleğe sahip olmanın gereklilikleri arasındadır. Bir kamu hakkından veya kişisel bir haktan mahrum bırakılmış bir kişi, bu meslekte olarak hiçbir kurumda çalışamamaktadır, bu haklara örnek verecek olursak kişisel haklar, sosyal ve ekonomik (sosyoekonomik) haklar, ve bunun yanında oy veya seçime aday olabilme gibi maddeleri içeren siyasal haklar bulunmaktadır.

Bu hakların herhangi birinden bile rastgele bir nedenden dolayı mahrum bırakılmış bir insan, Türkiye’de kamu personeli alımlarında seçilememekte ve personeli olarak çalışamamaktadır. Ve ayrıca kamu personeli olarak çalışmak isteyen adayın adli sicilinin temiz olması gerekmektedir. Herhangi bir suçtan dolayı ceza alan veya cezası devam eden adaylar, kamu personeli olamamaktadırlar. Bunların yanında kurumdan kuruma değişebilen ve bazı kurumlarda aranan, bazı kurumlarda aranmayan şartlar bulunabilmektedir. Buna örnek verecek olursak kpss’den kurumca belirlenen puanı alma şartı. Kpss’de kurumun belirlediği puanı alabilen kişiler, bu kurumlarda çalışmaya elverişlidirler. Ayrıca iş ilanlarını incelediğimizde bunların yanında açık pozisyona göre de alım yapılmaktadır. Örneğin sadece sözleşmeli öğretmenlik konusunda açık alan bulunduran bir kuruma farklı bir alanda başvurursanız işi alma imkanınız olduğunca düşük olacaktır. 

Kpss Olmadan Kamu Alımı Var Mıdır?

Kpss Olmadan Kamu Alımı Var Mıdır

KPSS’ye girmeden bu meslek icra edilir mi? Kamuda çalışmak için KPSS’den belirli bir puan almam gerekir mi tarzında sorular son dönemin popüler soruları arasındadır. Bu bağlamda bu sorulara bir açıklık getirmek gerekirse KPSS olmadan da kamuya alım yapılabilmektedir. Fakat bazı kurumlar KPSS şartı koyabilmektedirler. Bu tamamen başvurduğunuz kurumun genelgesinde belirtilir ve ona göre başvurabilirsiniz. Bazı kurumlar KPSS sınavını önemseyerek adaylarının KPSS’den onların belirttiği puanın üstünde almasını isteyebilirken bazı kurumlar sadece bu mesleğe sahip olmak için temel şartları sağlayan insanları işe alabilmektedirler.

Kamu personelliğine başvurmadan önce başvuracağınız kurumun genelgesini ve kurallarını incelemek size bu konu hakkında bilgi verebilir ve daha ılımlı bir işe alım süreci yaşamanızı sağlayabilir. Ayrıca size bu başlık altında bu mesleğin maaşlarından da bahsetmek istiyorum, birçok kişinin hem koşullardan hem de maaştan dolayı istediği bu mesleği icra etmek isteyen kişiler ilk olarak en az 9.000 TL gibi maaşlarla başlamakla birlikte bu maaş tecrübeye ve işi doğru yapıp yapmamaya göre artış gösterebilmektedir. Bu bağlamda değişiklik gösterebilmekle birlikte birçok kişinin tercihine göre tatmin edici rakamlarda maaş verilmektedir. Ayrıca maaş değeri kişinin kendini geliştirmişliğiyle de alakalıdır. Unutmadan, kamu personeli olmak isteyen kişinin hangi dalda çalışacağı da bu konuda önemli bir etkendir. 


Kamu Alımları Ne Sıklıkla Yapılmaktadır? TIKLA

Kamu Personeli Nedir? TIKLA

Okumaya Devam Et

Haber

Kamu Personeli Nedir?

Kamu personeli nedir? Nasıl kamu personeli olunur? Kamu personeli ne kadar maaş alır? Günümüzde zorluğu göreceli olan yüzlerce meslek bulunmaktadır ve insanlar mesleğin zorluğunu umursamadan genelde koşulları daha iyi sayılabildiği için kamuda çalışmak  istemektedirler, bu bağlamda kamu personelleri hakkında medyaya yansıyan çok fazla soru bulunmaktadır ve bu sorular bağlamında kamu personeli nedir sorusunun yanıtı, kamu personeli, adında da bahsedildiği üzere özel değil de kamu namına mesleklerde bulunan, devlet tarafından desteklenen ve güvence altında bulunan kişilere verilen genel isme denir. Bu kişiler farklı toplumsal veya bireysel statülerde bulunabilmekle birlikte farklı meslek dallarında da bulunabilmektedirler.

Published

on

Kamu Personeli Nedir

Kamu personeli nedir? Nasıl kamu personeli olunur? Kamu personeli ne kadar maaş alır? Günümüzde zorluğu göreceli olan yüzlerce meslek bulunmaktadır ve insanlar mesleğin zorluğunu umursamadan genelde koşulları daha iyi sayılabildiği için kamuda çalışmak  istemektedirler, bu bağlamda kamu personelleri hakkında medyaya yansıyan çok fazla soru bulunmaktadır ve bu sorular bağlamında kamu personeli nedir sorusunun yanıtı, adında da bahsedildiği üzere özel değil de kamu namına mesleklerde bulunan, devlet tarafından desteklenen ve güvence altında bulunan kişilere verilen genel isme denir. Bu kişiler farklı toplumsal veya bireysel statülerde bulunabilmekle birlikte farklı meslek dallarında da bulunabilmektedirler.

En temel düzeyde tanımına baktığımızda ise kamu ile ilgili kuruluşlarda görev yapan kişilere kamu personeli denmektedir. Kamu personeli tek bir mesleğe verilen isim değildir aslında. Altında birden çok mesleği barındıran ve buna göre de maaş değerleri değişebilen bir meslek dalıdır. Kamu personelinin genel olarak dallarına baktığımızda birçoğumuzun yakından tanıdığı sözleşmeli öğretmenlik de bu mesleğin alt dalları içinde bulunmaktadır.

Kamu Personeli Alımları Hangi Kurumlar Tarafından Yapılmaktadır?

Kamu Personeli Alımları Hangi Kurumlar Tarafından Yapılmaktadır

Günümüzde iş sektörlerine baktığımızda kamu ve özel olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. İnsanlar, genelde bu sektörler arasında kamu personeli olarak mesleklerini icra etmek istemektedirler. Medyada çıkan haberlere ve genel itibariyle etrafımıza baktığımızda son zamanlarda özel sektörde çalışan ve çalıştığı firmanın şartlarından, ödediği ücretten memnun olmayan insanlar genel itibariyle kamuda çalışmak istemektedir fakat bu iş sanıldığı gibi kolay ve basit değildir. Bu bağlamda şimdi, kamu personeli olabilmeniz için yapılacakları, yapmanız gerekenleri ve kamu personeli olmanın şartlarını anlatacağım.

Peki, nasıl kamu personeli olunur sorusuna geldiğimizde ise, bunun yanıtı belirli şartlar taşımaktadır ve herkes kamu personeli olamamaktadır. Ayrıca son zamanlarda çok talep olan bu personellik alanını icra etmek için olan şartlara baktığımızda temel şartlar içermektedir fakat bu şartlar kuruluştan kuruluşa veya şirketten şirkete değişiklik gösterebilmektedir. Bu bağlamda kpss’den belirli bir puan alma, o puanın üstünde alma gibi şartlar istenebilmektedir.

Bu bağlamda bu mesleği icra etmek isteyen kişilerin her şeyden önce kamu personelliği kadrosunun koşullarını genel itibariyle takip etmeleri gerekir. Kamu personeli iş ilanları genel itibariyle medyanın popüler konuları arasındadır. Kendini bu konuda geliştirmek isteyen ve bu işi icra etmek isteyen kişiler, medyayı takip edip ona göre kendine uyan işlere başvururlarsa ve aşağıda belirtmiş olduğum şartları yerine getirirlerse, kurada da şanslı bir şekilde çıkabilirlerse kamu personeli olarak çalışmaya hak kazanacaklar demektir.

Kamu Personeli Olmak İçin Hangi Şartlar Bulunmaktadır?

Kamu Personeli Olmak İçin Hangi Şartlar Bulunmaktadır

Kamu personeli olmak için temel koşullara bakacak olursak; her şeyden önce bu mesleği icra etmek için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak gerekiyor, eğer Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığınız bulunmuyorsa maalesef ki kamu personeli olarak çalışamazsınız. Bunun yanında herhangi bir kamu hakkından yasaklıysanız veya mahrum bırakıldıysanız, bu da kamu personeli olmanızı engelleyecek bir başka durum arasında. Kamu personeli adayları tüm kamu haklarını gerçekleştirebiliyor olmalılar. Şimdi ise kuruluştan kuruluşa değişecek bir maddeden bahsedeceğim. Kamu personeli adayı, başvurduğu kurum tarafından belirlenmiş olan eğitim seviyesini yerine getirmiş olmalıdır, aksi takdirde o kurumda kamu personeli olarak çalışamamaktadır.

Ayrıca son temel madde olarak da herhangi bir şekilde suçtan hüküm giymemiş, sicili temiz olmalıdır. Aslında birçok meslek için de istenen bu madde, kamu personelliği için önemsenen maddeler arasındadır. Bir başka madde ise erkek kamu personeli adaylarının askerliklerini yapmış ya da askerlikten muaf olmaları gerekmektedir. Askerliğini bitirmemiş veya askerlikle ilişkisini kesmemiş erkek adaylar kamu personeli olamamaktadırlar. Bunun yanında güvenlik ile ilgili de önemli maddeler içeren kamu personeli koşullarında, bu bağlamda kamu personelliği için başvurusunu gerçekleştirmiş olan adaya güvenlik için belirli bir düzeyde soruşturulma yapılmakta ve bu soruşturmadan başarıyla geçerse ancak kamu personeli olabilmektedir, aksi takdirde kamu personeli olarak mesleğini icra etmesi imkansızdır.

Son zamanlarda yapılmış olan haberlere bakacak olursak kamu personeli iş alımı yapan kurumlarla karşılaşmak normaldir. Örneğin Devlet Su İşleri dairesi kamu personeli alımı yapmaktadır ve bu başvurular online yapılmaktadır. Örnek olması ve kamu personellerinde nasıl şartlar aranır? Nasıl başvuru yapılır gibi şeyleri öğretmesi için anlatmak istiyorum. Devlet Su İşleri’ne başvuruların online yapılacağı ibaresi geçiyordu.

Online yapılacak başvurularda bulunan kişilerde aranan şartlara bakacak olursak; her şeyden önce 18 yaşını doldurmuş olma şartı bulunuyor, 18 yaşını henüz doldurmamış kişiler kamu personeli olamazlar. Bundan sonra Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak da kesin şartlar arasında bulunuyor. Devlet Su İşleri bu 2 önemli maddeyi ilk başlarda belirtmiştir. Askerlikle ilişkisi olmamak da bir diğer madde, askerliğini ya yapmış adaylar ya da askerlikten muaf olan adaylar aranmaktadır. Bunun yanında yapılacak olan alımlar yerel olmaktadır. Yani kişi örnek verecek olursak İstanbul’da yaşamaktaysa, sadece İstanbul üzerindeki kamu personelliği işlerine başvurabilmektedir, bu bağlamda farklı şehirlerde yaşayan kişiler farklı şehirlerde olan personellik işlerine başvuramazlar.

Herhangi şekilde devletimize ve milletimize zarar verebilecek, terör örgütü gibi kuruluşların içinde bulunmama şartı da bulunmaktadır. Herhangi bir haktan yoksun bırakılmamış olmak. Bir kamusal haktan yoksun bırakılmış kişiler kamu personelliği için aday olamamakla birlikte bu mesleği icra edememektedirler. Ayrıca kişi, daha önce kamu personelliği işini gerçekleştirmişse, bu meslekten atılmamış olması gerekmektedir. Daha önce herhangi geçerli bir sebepten dolayı meslekten men edilmiş kişiler bu mesleği Devlet Su İşleri bünyesinde gerçekleştirememektedirler. Ayrıca, herkesin eşit olması için açık iş pozisyonları bağlamında sınavlar yapılacaktır, bu sınavlardan sonra, sınavlara katılmaya hak kazanan adaylar için kura çekilecektir, bu kura çekimi resmi şekilde noterde yapılmaktadır, bu bağlamda resmi bir ortam oluşmaktadır ve herhangi bir hile hurdaya yer yoktur.

Ayrıca sınav tarihi, tam zamanı gibi bilgiler online olarak başvuru yapmış olan adaylara duyurulacak ve bunun yanında zamanında sınav yerinde olmayan veya herhangi bir şekilde sınavı kaçıran kişiler kamu personeli olarak çalışamayacaklardır. Sınavdan sonra adil bir şekilde kura çekilerek kimin işe başlayacağı belirlenecektir. Ayrıca Devlet Su İşleri bünyesinde personel olarak çalışmak isteyen kişiler için belirlenmiş şartlara baktığımızda şunları göreceğiz : 31 yaşını geçmemiş, 31 yaşına basmamış olmak. Eğitim düzeyinin lise veya dengi bir kurumdan olması. 

Kamu Personeli Alımlarında Kontenjanlar Neye Göre Belirlenir ve Kim Belirlemektedir?

Kamu Personeli Alımlarında Kontenjanlar Neye Göre Belirlenir ve Kim Belirlemektedir

Kamu personeli olmak isteyen ve bu alanda hayatını icra etmek isteyen kişilerin aklına gelen en önemli sorulardan biri de bu meslek dalının kontenjanlarının neye göre belirlendiği ve kim tarafından belirlendiğidir. İnsanların kafasını kurcalayan bu soruların cevaplarına baktığımızda; kamu personeli kontenjanı, ihtiyaca göre belirlenmektedir ve bu bağlamda personellerle ilgilenen kurum tarafından belirlenmekle birlikte her sene ihtiyaca göre değişiklik gösterebilmektedir.

Son dönemde ilgisi artan bu mesleğe talep çok fazla olunca kontenjanlar da buna göre değişiklik göstermektedir. Bu mesleğe ilginin son dönemlerde artması normal karşılanmaktadır çünkü genel itibariyle öznel bir durum olan fakat birçok insanın belirttiğine göre daha rahat çalışma koşulları bulunan, maaşı buna göre değişen ve maaş bağlamında son dönemlerde insanlar kamu personelliğine ilgi göstermektedirler. Maaşı 2022 itibariyle en az 9.000 TL olan bu meslekte çeşitli dallar bulunmaktadır ve devlet adına çalışılmaktadır. 

Kamu Personeli Alımlarında Temel Kriterler Nelerdir?

Kamu Personeli Alımlarında Temel Kriterler Nelerdir

Kamu personeli olmak isteyen adaylarda bulunması gereken özellikler nelerdir? Kimler kamu personeli olabilir? Kamu personeli olmak kolay mıdır? Gibi sorular bu sıra medyanın ve genel itibariyle insanların gündeminde olan sorulardandır. Özel sektörde çalışmak istemeyen kişiler kamu sektörüne yönelmekte ve bu bağlamda kamuya olan talep gün geçtikçe artmaktadır. Ayrıca, temel kriterleri de kurumdan kuruma değişiklik göstermekle beraber genel olarak her kurumun aradığı özelliklere bakmak gerekirse bunlar; 

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak her kurumun bünyesinde kamu personeli olarak çalışmak için gerekli bir maddedir ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar kesin olarak kamu personeli olarak çalışamamaktadırlar. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı maddesinden sonra herhangi bir haktan mahrum bırakılmış olmamak da kamu personeli olmanın gereklilikleri arasındadır. Bir kamu hakkından veya kişisel bir haktan mahrum bırakılmış bir kişi, kamu personeli olarak hiçbir kurumda çalışamamaktadır, bu haklara örnek verecek olursak kişisel haklar, sosyal ve ekonomik (sosyoekonomik) haklar, ve bunun yanında oy veya seçime aday olabilme gibi maddeleri içeren siyasal haklar bulunmaktadır.

Bu hakların herhangi birinden bile rastgele bir nedenden dolayı mahrum bırakılmış bir insan, Türkiye’de kamu personeli olarak çalışamamaktadır. Ve ayrıca kamu personeli olarak çalışmak isteyen adayın adli sicilinin temiz olması gerekmektedir. Herhangi bir suçtan dolayı ceza alan veya cezası devam eden adaylar, kamu personeli olamamaktadırlar. Bunların yanında kurumdan kuruma değişebilen ve bazı kurumlarda aranan, bazı kurumlarda aranmayan şartlar bulunabilmektedir. Buna örnek verecek olursak kpss’den kurumca belirlenen puanı alma şartı. Kpss’de kurumun belirlediği puanı alabilen kişiler, bu kurumlarda çalışmaya elverişlidirler. Ayrıca iş ilanlarını incelediğimizde bunların yanında açık pozisyona göre de alım yapılmaktadır. Örneğin sadece sözleşmeli öğretmenlik konusunda açık alan bulunduran bir kuruma farklı bir alanda başvurursanız işi alma imkanınız olduğunca düşük olacaktır. 

Kpss Olmadan Kamu Alımı Var Mıdır?

Kpss Olmadan Kamu Alımı Var Mıdır

Kpss’ye girmeden kamu personeli olunur mu? Kamuda çalışmak için kpss’den belirli bir puan almam gerekir mi tarzında sorular son dönemin popüler soruları arasındadır. Bu bağlamda bu sorulara bir açıklık getirmek gerekirse kpss olmadan da kamuya alım yapılabilmektedir. Fakat bazı kurumlar kpss şartı koyabilmektedirler. Bu tamamen başvurduğunuz kurumun genelgesinde belirtilir ve ona göre başvurabilirsiniz. Bazı kurumlar kpss sınavını önemseyerek adaylarının kpss’den onların belirttiği puanın üstünde almasını isteyebilirken bazı kurumlar sadece kamu personeli olmak için temel şartları sağlayan insanları işe alabilmektedirler.

Kamu personelliğine başvurmadan önce başvuracağınız kurumun genelgesini ve kurallarını incelemek size bu konu hakkında bilgi verebilir ve daha ılımlı bir işe alım süreci yaşamanızı sağlayabilir. Ayrıca size bu başlık altında kamu personeli maaşlarından da bahsetmek istiyorum, birçok kişinin hem koşullardan hem de maaştan dolayı istediği bu mesleği icra etmek isteyen kişiler ilk olarak en az 9.000 TL gibi maaşlarla başlamakla birlikte bu maaş tecrübeye ve işi doğru yapıp yapmamaya göre artış gösterebilmektedir. Bu bağlamda değişiklik gösterebilmekle birlikte birçok kişinin tercihine göre tatmin edici rakamlarda maaş verilmektedir. Ayrıca maaş değeri kişinin kendini geliştirmişliğiyle de alakalıdır. Unutmadan, kamu personeli olmak isteyen kişinin hangi dalda çalışacağı da bu konuda önemli bir etkendir. 


2022 MÜDÜR MAAŞLARI NE KADAR? TIKLA

2022 Paralı Asker Maaşları Ne Kadar? TIKLA

Okumaya Devam Et

Trend İçerikler