Askeriye
2023 Paralı Asker Maaşları Ne Kadar?
2023 Paralı Asker Maaşları Ne Kadar? Bilindiği üzere artık ülkemizde askerlik görevi 6 aya indirilmiştir fakat artık hem vatani borcunu ödeyip hem de askerliği bir meslek haline getirebiliriz. Son yıllarda popüler bir meslek tercihi olan genel olarak bilinen adı paralı askerlik aslında TSK( Türk Silahlı Kuvvetleri) bünyesinde sözleşmeli er ve erbaş adayı olmaktır.
2023 Paralı Asker Maaşları Ne Kadar? Bilindiği üzere artık ülkemizde askerlik görevi 6 aya indirilmiştir fakat artık hem vatani borcunu ödeyip hem de askerliği bir meslek haline getirebiliriz. Son yıllarda popüler bir meslek tercihi olan genel olarak bilinen adı paralı askerlik aslında TSK( Türk Silahlı Kuvvetleri) bünyesinde sözleşmeli er ve erbaş adayı olmaktır.
Askerlik gibi ülkeyi korumak, kollamak ve her türlü güvenlik kollarından sorumlu olan böyle kutsal bir ünvanı meslek olarak ya da sözleşmeli paralı asker olarak icraa etmekte tercih edilen bir seçenek haline gelmiştir. Paralı asker olmanın detayları herkesin araştırdığı bir konu haline gelmiştir. Elbette ki paralı asker olmanın da bir başvuru süreci vardır, haydi şimdi hem paralı asker nasıl olunur, başvuru süreci nasıldır, şartları nelerdir, koşulları nelerdir ve paralı asker maaşları ne kadar hepsini detaylarıyla birlikte öğrenelim.
Nasıl Paralı Asker Olunur?
Bu kıymetli ve yüce meslek birçok erkeğin hayallerinde yatmaktadır. Vatani bir borç olarak bilinen askerlik küçükten büyüğe her erkeğin önemsediği bir konudur. Askerlik görevi vatanımız için bir borçtur. Bu nedenle askerlik önemli bir konuma sahiptir. Vatani borcun yanı sıra vatanını koruma arzusunu taşıyanlar askerliği hem bir meslek haline çevirebilir hem de vatan koruma görevini hayatlarının uzun yıllarında gerçekleştirebilir. Elbette ki bu kutsal görevin de kriterleri ve belli başlı bir başvuru süreçleri vardır. Paralı asker olma sürecinden önce aranan kriterler şunlardır;
- Cinsiyetin erkek olması,
- Paralı asker olabilmek için mecburi askerlik görevinde de gözetilen ilk kriter olan Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı olmak,
- Eğitim seviyesi olarak en az ilk okul mezunu olmak gerekmektedir,
- Başvurmak isteyen aday öncesinde askerlik görevini tamamladıysa 25 yaşını geçmiş olmamalı eğer aday askerlik görevini tamamlamadıysa 20 yaşından gün almış ve 25 yaşını geçmemiş olması gerekmektedir,
- TSK’nın belirttiği boy çizelgesindeki boy kriterlerine uyması gerekmektedir,
- Yüz kızartıcı bir suç işlememiş olması gerekmektedir,
- TSK’da daha önceden çalışmamış olmak gerekmektedir,
- Devletin onay vermediği örgüt ve gruplara dahil olmamış olmak gerekmektedir,
- Askerliğe elverişli raporuna uygun olması gerekmektedir,
- Türk Silahlı Kuvvetlerinin herhangi bir kolundan ya da askeri okullara bağlı kurumlardan herhangi bir nedenden dolayı çıkarılmamış olmak gerekmektedir.
Bu koşulları ağlayan adaylar paralı asker olmak için başvuru yapmalıdırlar. Başvurular Milli Savunma Bakanlığı üzerinden online olarak yapılmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı üzerinden başvuruya tıklandığından otomatik olarak e devlete yönlendirmektedir. Adaylar online bir form doldurup bir aday numarası alacak ve bu başvurular değerlendirilip geri dönüş alacaklardır. Peki bu başvuru formunda neler yer alıyor;
- Detaylı kimlik bilgileri,
- Aday Şehit/Gazi yakınıysa bunun bilgileri,
- Eğitim bilgileri,
- Sınav bilgileri,
- Askerlik bilgileri,
- İkamet adres bilgileri,
- İletişim bilgileri,
- Ehliyet bilgileri,
- Son iş yeri bilgisi,
- Diğer gerekli bilgiler ve belgeler, şeklindedir.
Bu kısımda onay alanlar belli belgeleri teslim etmek ve belli kontrollere girmeleri gerekmektedir. O belgeler ve kontroller şunlardır;
- Kabul edildiğine dair resmi belge çıktısı,
- Boy ve kilo değerlerinin kontrolü,
- Şınav, mekik, 400 metrelik parkurda koşu yapılarak fiziki yeterliliğin ölçüldüğü parkur testi(bu nedenle adaylar şort veya eşofman ve spor ayakkabısıyla parkur testine gelmelidirler),
- Askeri mülakat,
- Gerekli kontrollerin yapılması için hastaneye sevk ve oradan gelecek olan askeri raporun onaylanmasıyla başvuru süreci sonlanmış olur.
Süreç tamamlandıktan sonra adayla bir ön sözleşme imzalıyor ve sonrasında belli bir zaman süren askeri eğitim sürecine giriyorlar ve başarıyla tamamlayan adaylarla en az üç yıl süreci olan bir sözleşme imzalanmaktadır. Peki paralı asker olan birinin görevleri nelerdir? Paralı asker olan birinin hakları nelerdir? Neye göre maaşları belirleniyor? Ortalama olarak paralı asker maaşları ne kadar? Hepsine sırasıyla değineceğiz, öncelikle paralı asker olan birine tanınan haklar nelermiş onlara göz atalım;
Sözleşmeli paralı askerin yıllık olarak 30 gün izin hakkı vardır ayriyeten sözleşmeli askerler 15 günlük mazeret izni, 1. Dereceden aile yakınının ölüm durumu olduğunda 10 gün izin hakkı, varsa eşinin doğum durumunda 10 gün izin hakkı gibi izin haklarına da sahiptir.
- Hafta sonları çalışma saatlerine dahil değildir, izinlidirler.
- 7 yıl boyunca sözleşmeli asker olarak çalışırlar, 7 yılın sonunda isterlerse memur olarak devam edebilirler isterlerse de tazminat haklarını kullanabilirler.
- 3 yıl görev süresini tamamlayan sözleşmeli paralı askerler üç yılın sonunda gerekli şartları taşıyorlarsa uzman erbaş ya da astsubay olabilirler.
- Her askere sağlandığı gibi paralı askerler de kışlada kalabilir ve sabah, öğlen, akşam yemeklerinden faydalanabilir. Sözleşmeli askerler kaldıkları yere ve yedikleri yemeklere kesinlikle bir ücret ödemezler.
- Sözleşmeli paralı askerler hangi kadroda çalışıyorsa ona uygun silahı kullanır ve üzerine zimmetlidir.
Elbette ki böyle kutsal ve aileden uzakta vatanı korumak için giden sözleşmeli askerler hizmetlerinin bedelini fazlasıyla almayı hakediyorlar. Gerek sosyal hayattan uzakta kalan, gerek aile özlemi çeken, gerek zor koşullarda canını dişine takan bu mesleğin yeri çok büyüktür. Bu nedenle sözleşmeli paralı asker olmak isteyen kişilerin aklındaki diğer en büyük soru da dolayısıyla paralı asker maaşları ne kadardır sorusudur.
Paralı Asker Maaşları Ne Kadar?
Paralı asker maaşları belli kriterlere, bölgeler ve görevli olunan askeri kadro durumuna göre değişmektedir. Ayrıca askerler kıdem aldıkça da maaşları değişmektedir. Genel itibariyle paralı askerlerin tatmin edici bir maaşları olduğu bilinmektedir fakat asker maaşları hakkında net ve detaylı rakamlar verilmemektedir. Paralı asker maaşları ne kadarmış detaylarıyla inceleyelim;
Sözleşmeli ER Maaşları(başlangıç) 11.700 -19.000 TL (rakamlar askerlik görevinin yapıldığı bölge, eğitim durumu ve askeri görevin yapıldığı kadroya göre değişiklik gösteriyor)
Doğu’da Görev Yapan Sözleşmeli ER Maaşları 14.700-25.000 TL
Sınır Dışında(Kuzey Irak, Suriye) Görev Yapan Sözleşmeli ER Maaşları 29.800 TL
7 yılını doldurmuş ve tazminatını almak isteyen bir sözleşmeli asker totalde 290.000 TL üzeri bir tazminat hakkına sahiptir. Kıdem dönemi uzadıkça bu miktarlar artmaktadır.
Yurtdışı Paralı Asker Maaşları Ne Kadar?
Türkiye şartlarında paralı askerlik ve paralı askerlik maaşları böyle iken pek yurtdışında paralı asker olmak nasıldır? Yurtdışında paralı asker maaşları ne kadarmış bu konu hakkında da bir bilgi sahibi olmak isteyenler için işte cevaplar;
Bir Amerikan askerinin maaşları ortalama olarak 3.600 USD’dir. Bu da yaklaşık olarak 65.000 TL’ye denk gelmektedir.
Bir Rus askerinin maaşları ise ortalama olarak 58.000 Rus rublesidir. Ortalama olarak 17.000 TL’ye tekabül etmektedir.
Diğer ülkelerde de askeri sisteme önem verildiği için asker maaşları iyi derecede tutulmaktadır.
Yazımızda sözleşmeli paralı asker olmak için geçilen yolları, şartları, paralı asker maaşlarının detaylarını olabildiğince vermeye çalıştık. Bu işi gönülden isteyenler için umarım yararı olur. Bu mesleği yapan ve yapacak olan her askere; ülkenin güvenliği için seferber olduğu, her türlü durumda korkusuzca dimdik durdukları, vatanımızı onurlu bir şekilde temsil ettikleri için canı gönülden minnettarız.
Askeriye
JAMYO Nedir?
JAMYO Nedir , Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu kısa adıdır. İki yıl eğitim veren Ön lisans düzeyli askeri bir eğitim- öğrenim okuludur. JAMYO Nedir? Öncelikle bilinmesi gereken en önemli adımdır. Türkiye’nin en iyi eğitim veren hazırlık kursu ve parkur kursu sizin için açık bulunmaktadır. JAMYO kursları ön deneme dersleri, ortam ve Antrenörlerin tanınmasıyla başlamaktadır. JAMYO bölümlerine girmek isteyenler öncelikle 9. ve 10. sınıf başarılarıyla yani TYT puanlarına göre değerlendirilmektedir.
JAMYO, kısaca Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’dur. Bu okul, askeri bir eğitim-öğretim okulu olup, iki yıl boyunca önlisans seviyesinde eğitim vermektedir. JAMYO’nun ne olduğunu öğrenmek, ilk adımımız olmalıdır. Ayrıca, Türkiye’nin en iyi eğitim veren hazırlık kursları ve parkur kursları JAMYO’da açılmıştır. JAMYO kursları, deneme dersleri, ortamı tanıma ve antrenörleri tanıma gibi etaplarla başlar. JAMYO bölümlerine girmek isteyenlerin başvuruları 9. ve 10. sınıf başarılarına, yani TYT puanlarına göre değerlendirilir.
JAMYO Açılımı
JAMYO Açılımı
Hazırlık ve parkur kursları, öğrencilerin başarılı olmaları için oldukça önemlidir. Ancak JAMYO Nedir ve açılımı nedir bilmeden, ne işe yaradığını anlamak zor olabilir. JAMYO açılımı; Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu olarak bilinir. Bu yüksekokul, 2 yıllık ön lisans eğitimi verir ve öğrencileri özel yetenek sınavıyla seçilir. Hazırlık kursları ve parkur kursları ise, sınavlara hazırlanan katılımcılara en doğru teknikleri öğretir ve başarılarına yardımcı olur. İzmir JAMYO hazırlık kursu ve mülakat merkezi, yüksek kaliteli eğitim vererek öğrencilere güven kazandırır.
JAMYO Nedir
JAMYO Nedir
JAMYO nedir? İstanbul ve Ankara’da bulunan bu kurslar, emniyet görevlisi olmak isteyen adayların yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Bu kurslar, iki yıllık ön lisans eğitimi sağlamaktadır. JAMYO adayları, askerlik eğitimi alarak emniyet görevlisi olarak çalışabilirler. Profesyonel antrenörler ve tam donanımlı parkurlar sayesinde adaylar eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanır. Türkiye’deki özel yetenek kursları arasında JAMYO, spor parkurları konusunda en iyilerden biridir.
JAMYO Alım Şartları
JAMYO bölümüne kabul edilmek için en önemli koşul, sınavdan yeterli puan almak. İstanbul ve İzmir JAMYO öğrencileri, en yüksek performansla sınavlara girerek istedikleri bölüme kabul edilebiliyorlar. Lise veya eşdeğer okullardan mezun olan herkes, özel yetenek sınavlarına girerek JAMYO bölümüne alınabilirler. Bu özel yetenek sınavı, parkur ve hazırlık kurslarında alınan eğitimler sayesinde başarıya ulaşabilecekleri bir imkân sunmaktadır. JAMYO bölümü adayları, hazırlık ve parkur kurslarında gelişerek özel yetenek sınavına hazırlanmaktadırlar.
JAMYO’da Spor Parkurunun Önemi
JAMYO’da Spor Parkurunun Önemi
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde okumak isteyen öğrenciler için, spor parkuru ve hazırlık kursları çok önemlidir. Bu kurslar, JAMYO bölümüne girmek isteyen öğrencilerin fiziksel ve mental olarak hazırlanmasına yardımcı olur. Spor parkuru öğrencilerin dayanıklılık, hız ve fiziksel performansını arttırırken hazırlık kursları öğrencilere sınavlara hazırlanma teknikleri ve stratejileri öğretir. Bu kurslar sayesinde öğrenciler, JAMYO bölümüne başarılı bir şekilde girebilirler.
Lise mezunları ve benzeri okul mezunları, üniversitelerin JAMYO eğitimi veren bölümlerine özel yetenek sınavıyla kabul edilmektedir. JAMYO, ücretsiz yatılı bir okuldur ve öğrenciler askerlik eğitimi almaktadır. Eğer ‘JAMYO Nedir?’ diye merak ederseniz, öğrenci alımında özel yetenek sınav puanlarına göre kabul edilen bölümlerdir. Bu alanlar, en iyi hazırlık kursları ve mülakat merkezleri olarak bilinmektedir ve Türkiye’nin en iyileri arasındadır. Öğrencilere tam destek ve yüksek performans ile sınavlara hazırlanmalarında yardımcı olmaktadırlar.
JAMYO’da TYT’nin Önemi
Jandarma ve Sahil Güvenlik Meslek Yüksekokulu (JAMYO) bölümüne başvuru yapacak adaylar için TYT puanı çok önemlidir. TYT puanı, öğrencilerin 9. ve 10. sınıflardaki başarılarını da yansıtmaktadır. Bu nedenle, adaylar başvuru yapmadan önce TYT sınavlarına iyi bir şekilde hazırlanmalı ve yüksek bir puan almayı hedeflemelidirler.
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde (JAMYO) eğitim alan öğrenciler, emniyet teşkilatı bünyesinde çalışır. JAMYO, askeri eğitim veren 2 yıllık bir önlisans bölümüdür. TYT adıyla anılan Temel Yeterlilik Testi puanları, öğrencinin mantıklı düşünme, akıl yürütme ve sorun çözme yeteneklerini ölçer. Bu nedenle, adaylar için gelecekle ilgili çok önemli bir değerlendirme aracıdır.
JAMYO Bölümüne Girebilmek İçin Doğru Kursta Hazırlanmanın Önemi
JAMYO Bölümüne Girebilmek İçin Doğru Kursta Hazırlanmanın Önemi
Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu adayları özel yetenek sınavıyla seçilir. Bu sınav üç aşamadan oluşur: yazılı sınav, özel yetenek sınavı ve mülakat. Başvuru yapmak için öncelikle yazılı sınava girmek gerekir. Eğer yeterli puan alındıysa özel yetenek sınavına katılma hakkı elde edilir ve başarılı olmanız halinde mülakat sınavına girebilirsiniz. JAMYO, bu sistemin adıdır. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri ücretsiz konaklama sağlanan bir eğitim kurumudur.
Türkiye’de Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’deki JAMYO bölümleri, öğrencilere ve ailelerine güven veriyor. Parasız yatılı JAMYO okullarında Emniyet Teşkilatına adaylar yetiştiriliyor. Öğrenciler, bütün olanaklar ve ekipmandan yararlanabiliyor. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokullarına giren öğrenciler, kısa yoldan meslek sahibi olabiliyor ve ailelerine maddi manevi yük olmadan geleceğe hazırlanabiliyor. Mezun olan adaylar, ülke güvenliği ve asayişinin sağlanması için önemli görevler alıyor.
JAMYO alımı artık daha zor olacak. Bu nedenle, JAMYO parkuru da değişebilir. Detaylı bilgi için lütfen bu linke tıklayın.
Askeriye
MSÜ Nedir?
MSÜ; Milli Savunma Üniversitesi kısa adıdır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından adaylarda aranan koşullar belirlenmiş bulunmaktadır. Koşulları taşıyan lise son sınır öğrencisi ve mezunları arasından sınavda yeterli puan alabilenler MSÜ bölümüne girebilmektedir. MSÜ nedir Sorusunun cevabı merak konusudur. Milli Savunma Üniversitesi, Milli Savunma Bakanlığına bağlı bulunmaktadır. Askeri yükseköğretim Kurumu olarak 31 Temmuz 2016 tarihinde kurulmuştur. Eğitim ve Öğretim süreci ise 12 Şubat 2017 tarihinde başlamıştır.
MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi’nin kısaltmasıdır. Bölüme kabul edilebilmek için adayların belirli koşulları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu koşullar Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Lise son sınıf öğrencileri ve mezunları arasından sınavda yeterli puanı alanlar MSÜ bölümüne kabul edilebiliyorlar.
MSÜ aslında Milli Savunma Bakanlığına bağlı bir üniversitedir. Bu üniversite 31 Temmuz 2016 tarihinde kurulmuştur. Eğitim ve öğretim süreci ise 12 Şubat 2017 tarihinde başlamıştır. MSÜ’nün hakkında merak edilen sorulardan biri de nedir olduğudur.
MSÜ Nedir?
MSÜ Nedir?
MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi’nin kısaltmasıdır. MSÜ’ye girmek isteyenlerin ilk şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Eğer hazırlık ve parkur kurslarına katılırsanız, MSÜ sınavından kolaylıkla geçebilir ve yüksek puanlar alabilirsiniz. Ancak MSÜ hakkında bilgi sahibi olmadan önce, MSÜ’ye nasıl başvurulabileceği hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Ankara ve İstanbul’daki MSÜ bölümlerine katılmak için yaş sınırı ve diğer bazı şartlar da aranmaktadır. Türk vatandaşlarının MSÜ’ye başvurmak için 20 yaşında olmaları gerekmektedir.
MSÜ Alım Şartları
MSÜ bölümlerinde okumak isteyen adaylar için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar, Adayların takip etmesi ve karşılaması gereken birkaç kriteri içerir. Bu kriterler arasında, fiziksel ve sağlık koşulları, eğitim seviyeleri, başarı sıraları ve benzeri unsurlar yer almaktadır. Her bölümün kendine özgü bir takım talepleri vardır. Ancak tüm bölümler ortak bir şekilde belirlediği nitelikler arasında, genelde matematik, fizik ve kimya derslerinden yeterince başarı sağlayabilme, disiplinli, düzenli, kararlı ve sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olma yer almaktadır. Adayların tüm bu şartları yerine getirmesi durumunda, MSÜ bölümlerinde okumak üzere giriş yapmaları mümkün hale gelir.
Türk vatandaşı olmak, |
Gün ay fark etmeden 20 yaşında bulunmak, |
ÖSYM tarafından düzenlenen Ölçme Ve Yerleştirme Sınavına girmiş bulunmak ve sınavda Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen taban puanına sahip olmak, |
Astsubay Meslek Yüksekokullarına girecek adaylarda 21 yaş şartı bulunmaktadır. |
Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı tarafından konulan şartları taşıyanlar, YKS olarak bilinen Üniversite sınavına girmiş ve yeterli puan almış olması gerekmektedir. |
Üniversite sınavında YKS – TYT ve AYT aşamalarında yeterli puan alan adaylar MSÜ sınavına girebilmektedir. |
MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi’nin kısaltılmış halidir. Bu üniversite çatısı altında yer alan askeri okullara giriş için öğrenciler, yazılı, özel yetenek ve sözlü yani mülakat sınavlarından geçmektedir. Harp okullarına giriş sınavına katılabilmek için lise son sınıf öğrencisi veya mezunu olmak ve ÖSYM tarafından yapılan sınavda yeterli puanı almış olmak gerekmektedir. Kadın ve erkek adaylar için farklı askerlik birimleri bulunmaktadır.
MSÜ’ de Spor Parkurunun Önemi
MSÜ’ de Spor Parkurunun Önemi
MSÜ sınavına katılmak isteyenler öncelikle belirli şartları sağlamalıdır. Bunu yapmanız için öncelikle spor parkuru çalışmalarına katılmanız gerekiyor. Milli Savunma Üniversitesi’nin önemli bir bölümü spor parkuru olduğu için, adayların bu konuda da iyi hazırlanması gerekiyor. Performanslarınızı artırmak için hazırlık ve parkur kurslarına katılabilirsiniz. MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi anlamına gelmektedir. MSÜ bölümlerine girişte spor parkurunun önemi oldukça büyüktür. Bu sebeple, sınava hazırlanan adayların spor parkuruna gereken önemi vermesi gerekmektedir.
Özel bir yetenek sınavına girecek olan adaylar şimdi rahatlıkla hazırlanabiliyorlar. Parkur kursuna katılan öğrenciler için özel olarak tasarlanmış teknik istasyonlarda sınavlar yapılıyor. Ayrıca, Diyarbakır ve İzmir’deki MSÜ programlarına girecek adaylar hazırlık kursları sayesinde yüksek başarı elde edebiliyorlar.
MSÜ’ de Yazılı Sınavın Önemi
MSÜ’ de Yazılı Sınavın Önemi
MSÜ adaylarına, yazılı test sınavı yapılmaktadır. Bu sınavda öğrenciler, beş seçenek arasından doğru olanı bulmaya çalışırlar. İstanbul’daki MSÜ bölümlerine girmek isteyen adaylar, hazırlık ve parkur derslerini profesyonel Antrenörlerden alırlar. MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi’nin kısaltmasıdır. MSÜ nedir diye merak edenler için; MSÜ, savunma alanında eğitim veren bir üniversitedir.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MSÜ), öğrencilerine Askerlik görevi sunar. Sınavda, toplam 120 soru vardır ve sınav süresi 135 dakikadır. MSÜ öğrencileri, ön lisans, lisans ve lisansüstü aşamalarından geçerek eğitimlerini tamamlarlar. Ankara ve Diyarbakır’daki MSÜ bölümlerindeki adaylar, kolayca başarılı olabilir.
MSÜ Kazanmada Doğru Kursta Hazırlanmanın Önemi
MSÜ Kazanmada Doğru Kursta Hazırlanmanın Önemi
MSÜ sınavı, Milli Savunma için aday yetiştiren eğitim kurumlarına giriş için önemlidir. İzmir hazırlık ve parkur merkezi, bu sınavı kazanmak isteyen öğrenciler için etkili bir kurs hazırlamaktadır. MSÜ sınavına girmek isteyenler, aynı yıl YKS başvurusunda bulunmalı ve Temel Yeterlilik ile Alan Yeterlilik testlerine girmelidirler. Uzun lafın kısası, eğer MSÜ’ye hazırlanıyorsanız doğru kursa katılmak önemlidir.
2022 MSÜ Fiziki Yeterlilik Tablosu’nu ve puanlama sistemini öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz. Bu tablo, askerlik sürecinde adayların fiziksel yeterliliklerinin ölçülmesi ve sıralanması için kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için linki ziyaret edebilirsiniz.
Askeriye
TSK Dayanışma Vakfı Nedir?
TSK Dayanışma Vakfı Nedir?
TSK Dayanışma Vakfı, Türkiye’de sivil ve askeri görevlilerin emekliliğe hak kazanmalarını destekleyen kurumsal yardım kuruluşudur. Vakıf, Orgeneral Hilmi Özkök başkanlığında askeri görevlilere, sivil görevlilere ve ailelerine danışmanlık hizmetleri, yiyecek, giyecek, ulaşım ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamak için yardımlar sağlar.
TSK Dayanışma Vakfı, sivil görevlilerin maaş ve gelirlerinin artırılmasına, emekliliklerine ve terk ederek emekli olmalarına yardımcı olan kurumsal bir destek kuruluşudur. Vakfın amacı, emeklilerin yaşlılık ve sağlık giderlerini azaltmak, desteklerini arttırmak ve onların aile bütçelerini desteklemektir.
- Maaşların arttırılması
- Emeklilik maaşlarının arttırılması
- Yiyecek, giyecek, ulaşım ve temel ihtiyaçların karşılanması
- Danışmanlık hizmetleri
TSK Dayanışma Vakfı Nasıl Kurulmuştur?
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Dayanışma Vakfı, herkesin bağış yapabileceği bir kuruluştur. Dayanışma Vakfı, aktif görevde olan veya emekli olan silahlı kuvvetler üyelerinin ve ailelerinin hizmetindeki. Vakıf, Fevzi Çakmak, Fuat Bulca ve Çevik Bir tarafından Tekirdağ Lüleburgazda kurulmuştur. Vakfın amacı, askerlere ve ailelerine bütün Türkiye’de yardım sağlamak, çeşitli destekler sağlamak ve eğitim fırsatları oluşturmaktır.
TSK Dayanışma Vakfının temel faaliyetleri, TSK yetkililerinin ve ailelerinin eğitim, aşevi, temel ihtiyaçlar, sağlık ve özellikle sosyal destek almalarını sağlamaktır. Vakfın desteğiyle her sene binlerce öğrenciye, ihtiyaca sahip askerlerin ailelerine, öğrencilere, yaşlılara ve çocuklara destek sağlanmıştır. TSK Dayanışma Vakfı’nın anahtar amacı, silahlı kuvvetler üyelerinin ve ailelerinin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yardımcı olmaktır.
- TSK Dayanışma Vakfının bütün Türkiye’de yardım sağlamak, çeşitli destekler sağlamak ve eğitim fırsatları oluşturmak gibi temel amacı vardır.
- Vakıf, Fevzi Çakmak, Fuat Bulca ve Çevik Bir tarafından Tekirdağ Lüleburgazda kurulmuştur.
TSK Dayanışma Vakfında Kimler Çalışır?
Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı (TSK Vakfı), bağlılar ve esnafın toplumsal, ekonomik, kültürel ve sportif gelişimlerini desteklemek için kurulmuştur. TSK Vakfında çalışanlar, ülkenin güvenliğini sağlamaya ve teşkilatın misyonunu gerçekleştirmesine yardımcı olmak için destek sağlamaktadır. Ülkenin güvenliği için gereken her türlü çalışmayı yürüten TSK Vakfı, vakfın sunduğu hizmetler ve tüm kesimler arasındaki eşitliği sağlamak amacıyla sayısız personel bulundurmaktadır.
TSK Vakfında çalışanlar, hem gönüllü hem de ücretli personel ve hizmet sağlayıcılar arasından seçilir. Gönüllü çalışanlar TSK Vakfına en çok destek sağlamaktadır. TSK Vakfına bağışlar, yardımlar ve katkılar gönüllü çalışanlar üzerinden yürütülen projelerin aktif olarak desteklenmesini sağlarlar. Gönüllü çalışanlar arasında; sağlık ve sosyal hizmetleri personeli, sivil destek personeli, asgari ücretli personel, yönetici personeller, eğitim personeli, satış ve promosyon personelleri, gazeteci ve diğer medya çalışanları, şöförler, muhasebeciler gibi pek çok çeşitli işleri yürüten personel bulunmaktadır.
TSK Dayanışma Vakfına Kimler Üye Olabilir?
TSK Dayanışma Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Vakfa, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki personelden başka, aktif hizmette bulunmayan Türk Silahlı Kuvvetleri şahsiyetleri de üye olabiliyor. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri üyesi herhangi bir çalışanın ailesinden herhangi biri ve ölmüş bir Türk Silahlı Kuvvetleri üyesinin ailesi de üye olabiliyor.
Üye olarak öncelikle, üye olabileceğinizi doğrulamak için kayıt formunda bulunan belgeleri doldurmak ve bireysel üyelik başvurusu yapmak için şu adımları izlemeniz gerekebilir:
- TSK Dayanışma Vakfı’na üye olmak için başvuru formunu doldurun.
- Türk Silahlı Kuvvetleri üyesi iseniz, üyelik hakkında bir tasdikname alın.
- Seçilen vatandaşlık belgenizi ekleyin.
- Doğrulama belgenizi (pasaport, ehliyet vb.) Ekleyin.
- Gerekli belgeleri vakıfa teslim edin.
TSK Dayanışma Vakfı Tarihçesi
TSK Dayanışma Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri için kurulmuş bir vakıftır. Öncelik ile sosyal yardım sağlamak amacıyla kurulmuştur. Vakıf, ülkemizin güvenliğini ve bayrağını korumak için çalışan personelin hizmetlerini desteklemek, onların ve ailelerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özverilice çalışmaktadır. 1980’ten beri faaliyet gösteren Vakfımız, çok sayıda destekleyici ve sponsor aracılığıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm personeli ve ailelerine birçok sosyal hizmeti sağlamaktadır.
TSK Dayanışma Vakfı sürekli destek alan teşkilatıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok sayıda destek kuruluşundan aldığı destekler aracılığıyla vakıftaki ihtiyaç sahipleri kapsamını genişletmeyi hedeflemektedir. Vakıf, onların nakdi yardım, eğitim, barınma ve sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak için ek destekler sağlamak için çaba göstermektedir.
Vakıf üyeleri, TSK Dayanışma Vakfı’nın kuruluşundan beri destekleyici ve sponsorlar aracılığıyla, kendi ihtiyaçlarını karşılama amacıyla çok sayıda sosyal hizmet ve proje üretmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri üyelerine ve ailelerine eğitim, barınma, sağlık, aile desteği, işe yerleştirme, sosyal koruma ve diğer konularda destek sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir.
TSK Dayanışma Vakfına Nasıl Bağış Yapılır?
Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerleri ve aileleri için çeşitli yardımlar sağlayan kurumdur. Tavsiye edilen bağışlar, silahlı kuvvetlerin mevcut gereksinimlerini karşılamaya yöneliktir. Düzenli Bağış Programı, TSK Dayanışma Vakfı tarafından kurulan kapsamlı bir stratejik plana dayanmaktadır. Aşağıdaki adımlar takip edilerek, TSK Dayanışma Vakfı’na bağış yapılabilir:
- Vakıf web sitesine gidin ve bağış sayfasını ziyaret edin.
- Bağış miktarını seçin ve ödeme yöntemini belirleyin.
- Kart bilgilerinizi girin veya cep telefonunuzdan tahsilat sağlayıcı ile ödeme yapın.
- Ödemeyi onaylayın.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mevcut ve gelecekteki askerler ve aileleri için destek için, TSK Dayanışma Vakfı’na bağış yapmak isteyen kişiler, yukarıdaki adımları izleyerek bağış yapabilirler.
TSK Dayanışma Vakfı Hesap Numaraları
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Dayanışma Vakfı bağış kampanyaları için bağış toplamak gönüllülerinin en önemli kaynağıdır. Gönüllülerin TSK Dayanışma Vakfına bağış yapabilmeleri için farklı bankalar aracılığıyla vakfın hesap numaralarına para transferi yapmaları gerekmektedir.
TSK Dayanışma Vakfının mevcut hesap numaralarını görmek için buraya tıklayın.
-
Sağlık2 yıl ago
Fucicort Krem Ne İşe Yarar?
-
Besyo2 yıl ago
Elazığ Fırat Üniversitesi BESYO Özel Yetenek Sınavı Ve Parkuru Nasıl? Nasıl Hazırlanılır?
-
Ekonomi2 yıl ago
Dünyanın En İyi Kripto Para Yorumcusu Kimdir?
-
Besyo2 yıl ago
Karabük Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı Ve Parkuru Nasıl? Nasıl Hazırlanılır?
-
Haber2 yıl ago
2022 Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılıyor? Kriterler Nelerdir?
-
Spor2 yıl ago
Giresunspor Tarihçesi
-
Kamu Alımları2 yıl ago
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 316 Sözleşmeli Personel Alacağını Duyurdu!
-
Haber2 yıl ago
Silahlı Ve Silahsız Özel Güvenlik Sertifikası Nasıl Alınır?
Wanda Hylinski
Mayıs 17, 2023 at 12:37 am
Would you be fascinated about exchanging hyperlinks?
slot anti rungkat
Haziran 17, 2023 at 9:01 pm
Great blog! I am loving it!! Will be back later to read some more. I am taking your feeds also
Ramiro Reynero
Haziran 25, 2023 at 1:15 pm
I do not even understand how I ended up right here, but I thought this publish was good. I do not understand who you are however certainly you’re going to a well-known blogger should you aren’t already 😉 Cheers!
Pingback: รับเดินไฟฟ้า
uOeMJbXZ
Haziran 22, 2024 at 6:53 pm
KqRaTcndjwMlBVf
Pingback: รับสั่งทำเค้ก
Pingback: 86kub
pNuqeCTMREQzD
Temmuz 28, 2024 at 6:23 pm
PHJuZXkMv
NcHDAkeSWRKIlsCr
Ağustos 3, 2024 at 7:06 am
JnlyuXGQ
Pingback: AMBKING
lWPrMbjU
Ağustos 30, 2024 at 12:20 am
hBtWrHvkiQPa
Pingback: อะไหล่อุตสาหกรรม
npSgxroJIUqbitjF
Eylül 13, 2024 at 8:26 pm
ClEoHgtA
Pingback: Weber Summit Kamado
Danika Cieloszyk
Ekim 26, 2024 at 11:18 am
I’m not that much of a internet reader to be honest but your blogs really nice, keep it up! I’ll go ahead and bookmark your website to come back down the road. Many thanks
Pingback: มีตังค์ 168 ทางเข้า
Pingback: ไก่ตัน
ayuda PFC arquitectura
Kasım 15, 2024 at 8:51 am
What¦s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively useful and it has aided me out loads. I’m hoping to contribute & help different users like its aided me. Good job.
Pingback: Japanese girls
Pingback: เกมส์อีเว้นท์
Collin Trentham
Kasım 28, 2024 at 3:54 pm
obviously like your web site but you have to check the spelling on quite a few of your posts. Many of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to tell the reality however I’ll definitely come again again.
Cristopher Friesz
Kasım 28, 2024 at 5:04 pm
Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to more added agreeable from you! However, how could we communicate?