Askeriye
2022 MSÜ Fiziki Yeterlilik Tablosu – Puanlama
2022 MSÜ Fiziki Yeterlilik Tablosu – Puanlama MSÜ sınavlarına girecek olan adayların Spor mülakatında adayların fiziki olarak askerliğe elverişli olup olmadıkları ortaya çıkarılmaktadır. 5 farklı branşta uygulanan spor mülakatı için adayların en az 1 puan almaları gerekmektedir.
Uzun atlama, 400 metre koşu, barfiks, mekik ve basketbol topu fırlatma gibi konularda kendini gösteren adaylar, MSÜ spor mülakatı aşamasında başarılı olmaktadır. Adayların çeviklik, çabukluk ve kondisyonları, spor mülakatı ile ölçülmektedir.
2022 MSÜ Fiziki Yeterlilik Tablosu MSÜ bünyesinde harp okulları, enstitüler ve yüksekokullar bulunmaktadır. Milli Savunma Bakanlığına bağlı olan MSÜ, 2017 tarihinden itibaren eğitim ve öğretime devam etmektedir. Lise son sınıf ve mezun öğrenciler, MSÜ sınavlarına girmektedir. Ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeylerinde eğitim veren MSÜ, subay ihtiyacını karşılamaktadır. MSÜ sınavından geçer bir not alanlar, mülakata girmeye hak kazanmaktadır.
MSÜ sınavları, YKS’den birkaç ay önce yapılmaktadır. Genellikle mart ayında yapılan sınav, sabah oturumu ile birlikte başlamaktadır. Sınava giriş belgelerini ÖSYM‘nin adresinden çıkaran adaylar, kimliklerini de ibraz etmektedir. 135 dakikadan oluşan MSÜ sınavı, çoktan seçmeli olmaktadır. Tek kitapçık halinde adaylara test verilmektedir.
MSÜ Sınavlarına Kimler Girebilir?
MSÜ sınavlarına girmek isteyen adaylardan, bazı şartları karşılamaları beklenmektedir. Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen şartlar, MSÜ sınavına girecek bütün adayları kapsamaktadır. Tüm adayların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması, adaylardan beklenen en önemli şart olmaktadır. Yaş şartı bulunmakla birlikte 20 yaşından büyük olan adaylar sınava girememektedir. Astsubay meslek yüksekokulları için 21 yaş şartı aranmaktadır.
MSÜ fiziki yeterlilik girecek olan kadın ve erkek adayların taşıması gereken koşullar bulunmaktadır. Kadınlara yalnızca Harp okullarına girme hakkı verilmektedir. Yine kadınlar için aranan yaş şartı en fazla 20 olmaktadır. MSÜ sınavına başvuru yapmadan önce ÖSYM tarafından yapılan ölçme ve değerlendirme sınavlarına girilmesi ve taban puan şartın alınması gerekmektedir.
Erkek askeri öğrenci adayları için 1.65 cm boy sınırı belirlenmiş olup kadınlar için aranan boy şartı 1.60 cm olmaktadır. Belirlenen boy ve kilo şartlarını taşımayan adaylar, fiziki değerlendirme aşamasında elenmektedir. 11. sınıflar MSÜ sınavına girememekle birlikte okula öğrenci alımı için en geç sınava girilen yıl mezun olunması gerekmektedir.
MSÜ Sınav Başvurusu Nasıl Yapılır?
MSÜ sınav başvuru tarihleri, ÖSYM’nin yayınladığı sınav takviminde belirtilmektedir. MSÜ sınavı için belirlenen başvuru ücreti, her yıl değişiklik göstermektedir. Başvurular internet üzerinden yapılmakta olup şahsen başvuru gerekmemektedir. Elektronik ortamda sınav başvurularını yapan adaylar, ardından belirtilen sınav ücretini yatırmaktadır. Sınav ücretini yatırmayan adayların, sınav başvuruları geçerli olmamaktadır.
MSÜ sınavlarına adayların kaç kez girebileceği ile ilgili bir kısıtlama olmadığından, adaylar yaş şartını taşımaları durumunda istedikleri kadar sınava başvuru yapabilmektedir. ÖSYM başvuru merkezlerinin yanı sıra ÖSYM mobil uygulamaları üzerinden de sınav başvurusu gerçekleştirilmektedir. Adaylar sınav başvurularını başvuru merkezlerinden yaparlarsa, ilave 15 TL ücret ödemektedir.
Başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için ikinci bir şans tanınmaktadır. Başvuru kılavuzundaki gerekli şartları taşıyan adaylar, geç başvuru fırsatından faydalanabilmektedir. Geç başvuru fırsatı yalnızca MSÜ sınavı için geçerli olmakla birlikte MSÜ fiziki yeterlilik için geç kalan adaylar için herhangi bir fırsat sunulmamaktadır. Geç başvuru fırsatından faydalanan adaylar, daha fazla başvuru ücreti ödemektedir.
MSÜ Puanı Nasıl Hesaplanır?
MSÜ sınavına giren bütün adayların cevap kağıtları optik okuyucu ile okunmaktadır. Bilgisayar ortamında değerlendirilen sonuçlar sonrası başarılı olan adaylar belirlenmektedir. Sınavda başarılı olan adaylar, MSÜ Fiziki Yeterlilik için hak kazanmaktadır. Her alt test ayrı bir şekilde değerlendirilmekte olup standart puan hesabı yapılmaktadır. Standart puan hesabı yapılırken adayların doğru ve yanlış cevap sayısı belirlenmektedir.
4 yanlış cevap 1 doğruyu götürmekte olup ham puan hesaplaması yapılmaktadır. Sınav sonrası iptaline karar verilen sorular, değerlendirmeye girmemektedir. En yüksek puan alan adaylar, başarı sıralamasına göre sıralanmaktadır. Temel matematik %35, fen bilimleri %30, Türkçe %25 ve sosyal bilimler hesaplamayı etkilemektedir. Ortalama 50 olarak belirlenirken, standart sapma 10 olarak belirlenmektedir.
MSÜ sınav sonuçları geç açıklandığından, adaylar sınav sonuçlarını önceden tahmin etmek için hesaplama yöntemlerini denemektedir. Optik okumaya elverişli yanıt kağıtları, ÖSYM’de optik okuyucu tarafından okunmaktadır. Tüm adayların testten aldıkları ham puanlar kullanılarak testin ortalama ve standart sapması bulunmaktadır. Ağırlıklı puanların hesaplanabilmesi için Türkçe veya matematik testlerinin en az birinden 0,5 daha fazla ham puan alınmış olması şartı aranmaktadır.
MSÜ Sınavı Baraj Puanı Kaçtır?
MSÜ sınavına girecek olan adaylar, YKS girmeleri ve TYT’den 200 ve üzeri puan almış olmaları gerekmektedir. Adayın şehit veya gazi yakını olması, aranan baraj puanını değiştirmektedir. MSÜ sınavı baraj puanı her yıl değiştiğinden, adaylar önceki senelerin puanlarını incelemektedir. Baraj puanı baz alınarak MSÜ hava, kara, deniz harp okulu tercihleri yapılmaktadır.
Erkek ve kadınlarda aranan baraj puanı değişiklik göstermektedir. Kadın adaylarda aranan baraj puanı daha yüksek olmaktadır. Baraj puanları o yıl yapılan yerleştirme sınavının hemen ardından açıklanmaktadır. Öğrenciler tercih dönemlerinde bir önceki yılın puanlarını göz önüne almaktadır. Sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanlarına göre öğrenci alımı yapılmaktadır.
Milli Savunma Üniversitesi‘nde eğitim görülmesi için tercih yapacak olan adaylardan taban puan şartı aranmaktadır. Sınav sonuçlarının erişime açılmasıyla birlikte geçen senenin taban puanları göz önüne alınmaktadır. Okul tercihleri, sınav sonuçlarına göre yapılmaktadır. Tercih kılavuzunun yayınlanması ile birlikte taban puan belli olmaktadır.
MSÜ Fiziki Yeterlilik Sınavı Nasıl Yapılır?
MSÜ sınavlarına girecek olan adayların aynı zamanda spor mülakatlarında başarılı olması beklenmektedir. Belirli koşulları sağlayan adaylar, MSÜ Fiziki Yeterlilik aşamasında başarılı olmaktadır. Spor mülakatında adayların fiziki olarak askerliğe elverişli olup olmadıkları ortaya çıkarılmaktadır. 5 farklı branşta uygulanan spor mülakatı için adayların en az 1 puan almaları gerekmektedir.
Uzun atlama, 400 metre koşu, barfiks, mekik ve basketbol topu fırlatma gibi konularda kendini gösteren adaylar, MSÜ Fiziki Yeterlilik aşamasında başarılı olmaktadır. Adayların çeviklik, çabukluk ve kondisyonları, spor mülakatı ile ölçülmektedir. Adayların spor mülakatına gelirken yanlarında belirli spor malzemelerini getirmeleri beklenmektedir.
Adayların MSÜ Fiziki Yeterlilik
için her aşamada başarılı olmaları gerekmektedir. Spor şortu, eşofman, havlu ve spor çorabı gibi eşyalar, aday tarafından temin edilmektedir. MSÜ fiziki yeterlilik testine katılan adaylar, herhangi bir sağlık problemleri olmadıklarını kabul etmiş olarak görünmektedir. Spor faaliyetlerinde ne kadar başarılı olduklarını gösteren fiziki yeterlilik sınavı, boy ve kilo ölçümlerinin yapılması ile başlanmaktadır.
Belirlenen baraj puanı şartını gerçekleştiren adaylar, fiziki yeterlilik sınavına çağrılmaktadır. Kişilerin fiziki yeterliliklerinin ölçülmesi için spor mülakatı yapılmaktadır. Adaylar belirli şartları taşıdıkları durumda, fiziki yeterlilik sınavında zorlanmamaktadır. Her sınıf kontenjanının 10 katı kadar aday spor mülakatına davet edilmektedir. MSÜ Fiziki Yeterlilik için adaylar Ankara’ya gelmektedir. MSÜ Kara Harp Okulu’na adayların ulaşması, son derece kolay olmaktadır.
MSÜ Aşamaları Nelerdir?
MSÜ adayları için ilk gün evrak kontrolü yapılmakta olup adaylar kişilik değerlendirme testine tabi tutulmaktadır. Fiziki değerlendirme, fiziki yeterlilik testi, psikomotor testi ve mülakat sınavı gibi aşamalar bulunmaktadır. 100 puan üzerinden değerlendirilen adayların MSÜ Fiziki Yeterlilik için en az 70 puan alması gerekmektedir. 70 puan ve üstü alan adaylar, başarılı sayılmaktadır.
MSÜ fiziki yeterlilik sınavı sonucu, kişilere özel olarak bildirilmektedir. Sıfır puan alan aday, itiraz hakkına sahip olmaktadır. İtiraz etmek isteyen adaylar, fiziki test günü içerisinde itirazlarını komisyona bildirmektedir. Fiziki yeterlilik sınavından geçmek isteyen adayların 5 branşın 4’ünden en az birer puan almaları gerekmektedir. Fiziki yeterlilik testinden geçen adaylar, mülakat komisyonlarına sevk edilmektedir.
Adaylar T.C. kimlik numara ve fotoğraflarının bulunduğu kimlikler ile birlikte evraklarının teslimini gerçekleştirmektedir. Nüfus cüzdanı ve fotokopisi, MSÜ sınav sonuç belgesi, diploma veya geçici mezuniyet belgesi, teslim edilmesi gereken evraklar arasında yer almaktadır. Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması formu, talimatlara uygun bir şekilde bilgisayar ortamında doldurulmaktadır.
Askeri lise sınavlarına giren adaylar 20 yaşından küçüklerse hava, kara veya deniz subayı olabilmektedir. Fiziki yeterlilik, kilo ve yazılı sınav ile birlikte mental başarı şartı da aranmaktadır. Günümüz şartlarına göre gayet iyi maaş alan MSÜ mezunların, toplumdaki itibarları yüksek olmaktadır.
MSÜ İçin Aranan Şartlar Nelerdir?
Sağlık raporu, muvafakat yazısı, adli sicil kaydı ve kesinleşme şerhi gibi belgeler, adaylar tarafından komisyona sunulmaktadır. Belgelerin aslı istendiği gibi fotokopisi de istenmektedir. Boy ve kilo ölçümlerini içeren MSÜ fiziki yeterlilik için adaylar ayakkabısız olarak ölçülmektedir. Yaşının gerektirdiği boy uzunluğu ve vücut ağırlığına sahip olmayan adaylar, elenmektedir.
Mülakat aşamasına destekleyici veri sağlamak için kişilik değerlendirme testi uygulanmaktadır. Test sonuçlarına göre herhangi bir eleme yapılmamaktadır. Sadece Hava Harp Okulu adayları için psikomotor testi uygulanmaktadır. Adayların psikomotor aşamasından geçebilmeleri için 100 ve üzerinde puan almaları gerekmektedir. Her adayın tek giriş hakkı olduğu gibi psikomotor testi için itiraz kabul edilmemektedir.
Adayların mülakat komisyonuna sevk edilebilmeleri için MSÜ Fiziki Yeterlilik aşamasında başarılı olmaları gerekmektedir. Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokulu için farklı kriterler arandığından, farklı mülakat değerlendirilmesine tabi tutulmaktadır. Harp Okulu ve Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihleri bulunan adaylar, tek mülakat değerlendirmesi sonucunda iki ayrı not almaktadır. Adayların kişilik değerlendirme testi sırasında tespit edilemeyen bireysel özellikleri için yüz yüze görüşme yöntemi kullanılmaktadır.
Bireysel zenginlik, gelişime açıklık, söylenenleri doğru anlama, ikna gücü ve kendine güveni, komisyon tarafından değerlendirilmektedir. Mesleğe yönelik istekliliği, Türkçeyi kusursuz konuşması, dilinde kekemelik olup olmaması, adayın sözlü mülakatı geçebilmesi için önem arz etmektedir. Adaylar birbirinden bağımsız olarak 100 tam puan üzerinden değerlendirilmektedir.
MSÜ Aday Yerleştirme İşlemleri Nasıl Olur?
Adaylar tercih ettikleri okullara, değerlendirme puanları dikkate alınarak yerleştirilmektedir. Değerlendirme puanları arasında üniversite sınavı puanı, MSÜ fiziki yeterlilik puanı ve sözlü mülakat puanı yer almaktadır. Yalnızca Bando Astsubay Meslek Yüksekokulları adayları için müzik yeteneği ve müzik bilgisi seviye tespit puanı, değerlendirme puanları arasına girmektedir.
Piyade, topçu, tank, hava savunma ve ikmal sınıfları için Kara Harp Okulu’ndan öğrenciler alınmaktadır. Kara havacılık sınıfındaki öğrenciler, uçak ve helikopter pilotu olabilmektedir. MSÜ öğrencilerin bütün ihtiyaçları devlet tarafından karşılanmaktadır. MSÜ okullarına alınan öğrenciler, MSÜ spor mülakatı aşamasında yüksek performans gösteren adaylar olmaktadır.
Milli Savunma Bakanlığı tarafından, MSÜ alınacak öğrenci sayısı belirlenmektedir. Subay ihtiyacına göre alım sayısı değişmektedir. Öğrencilerin sağlık durumları dikkate alınarak bakım, muhabere, piyade ve bakım gibi sınıflara yerleştirilmektedir. Çeşitli sınıf ve silahların taktik seviyesinde kullanılması, sevk ve idare yeteneğinin kazandırılması, MSÜ’de verilen eğitim ile olmaktadır. Akademik ve askeri eğitim ile birlikte beden eğitimi ve spor dallarında eğitim verilmektedir.
Çevik, atılgan ve fiziken kuvvetli olan subayların yetişmesi için vücut geliştirme salonları, atış poligonları ve modern spor tesisleri, MSÜ öğrencilerin kullanımına sunulmaktadır. MSÜ’den mezun olunur olunmaz yerleştirme yapılmakta olup maaş alınmaktadır. Konforu, konumu ve ekonomik imkanları nedeniyle, MSÜ Fiziki Yeterlilik yoğun ilgi görmektedir. Öğrencilerin bilgi ve görgülerini artırmak için yurt içi ve yurt dışı gezileri düzenlenmektedir.
Askeriye
JAMYO Nedir?
JAMYO Nedir , Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu kısa adıdır. İki yıl eğitim veren Ön lisans düzeyli askeri bir eğitim- öğrenim okuludur. JAMYO Nedir? Öncelikle bilinmesi gereken en önemli adımdır. Türkiye’nin en iyi eğitim veren hazırlık kursu ve parkur kursu sizin için açık bulunmaktadır. JAMYO kursları ön deneme dersleri, ortam ve Antrenörlerin tanınmasıyla başlamaktadır. JAMYO bölümlerine girmek isteyenler öncelikle 9. ve 10. sınıf başarılarıyla yani TYT puanlarına göre değerlendirilmektedir.
JAMYO, kısaca Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu’dur. Bu okul, askeri bir eğitim-öğretim okulu olup, iki yıl boyunca önlisans seviyesinde eğitim vermektedir. JAMYO’nun ne olduğunu öğrenmek, ilk adımımız olmalıdır. Ayrıca, Türkiye’nin en iyi eğitim veren hazırlık kursları ve parkur kursları JAMYO’da açılmıştır. JAMYO kursları, deneme dersleri, ortamı tanıma ve antrenörleri tanıma gibi etaplarla başlar. JAMYO bölümlerine girmek isteyenlerin başvuruları 9. ve 10. sınıf başarılarına, yani TYT puanlarına göre değerlendirilir.
JAMYO Açılımı
JAMYO Açılımı
Hazırlık ve parkur kursları, öğrencilerin başarılı olmaları için oldukça önemlidir. Ancak JAMYO Nedir ve açılımı nedir bilmeden, ne işe yaradığını anlamak zor olabilir. JAMYO açılımı; Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu olarak bilinir. Bu yüksekokul, 2 yıllık ön lisans eğitimi verir ve öğrencileri özel yetenek sınavıyla seçilir. Hazırlık kursları ve parkur kursları ise, sınavlara hazırlanan katılımcılara en doğru teknikleri öğretir ve başarılarına yardımcı olur. İzmir JAMYO hazırlık kursu ve mülakat merkezi, yüksek kaliteli eğitim vererek öğrencilere güven kazandırır.
JAMYO Nedir
JAMYO Nedir
JAMYO nedir? İstanbul ve Ankara’da bulunan bu kurslar, emniyet görevlisi olmak isteyen adayların yeteneklerini geliştirmek için tasarlanmıştır. Bu kurslar, iki yıllık ön lisans eğitimi sağlamaktadır. JAMYO adayları, askerlik eğitimi alarak emniyet görevlisi olarak çalışabilirler. Profesyonel antrenörler ve tam donanımlı parkurlar sayesinde adaylar eksiksiz bir şekilde sınava hazırlanır. Türkiye’deki özel yetenek kursları arasında JAMYO, spor parkurları konusunda en iyilerden biridir.
JAMYO Alım Şartları
JAMYO bölümüne kabul edilmek için en önemli koşul, sınavdan yeterli puan almak. İstanbul ve İzmir JAMYO öğrencileri, en yüksek performansla sınavlara girerek istedikleri bölüme kabul edilebiliyorlar. Lise veya eşdeğer okullardan mezun olan herkes, özel yetenek sınavlarına girerek JAMYO bölümüne alınabilirler. Bu özel yetenek sınavı, parkur ve hazırlık kurslarında alınan eğitimler sayesinde başarıya ulaşabilecekleri bir imkân sunmaktadır. JAMYO bölümü adayları, hazırlık ve parkur kurslarında gelişerek özel yetenek sınavına hazırlanmaktadırlar.
JAMYO’da Spor Parkurunun Önemi
JAMYO’da Spor Parkurunun Önemi
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde okumak isteyen öğrenciler için, spor parkuru ve hazırlık kursları çok önemlidir. Bu kurslar, JAMYO bölümüne girmek isteyen öğrencilerin fiziksel ve mental olarak hazırlanmasına yardımcı olur. Spor parkuru öğrencilerin dayanıklılık, hız ve fiziksel performansını arttırırken hazırlık kursları öğrencilere sınavlara hazırlanma teknikleri ve stratejileri öğretir. Bu kurslar sayesinde öğrenciler, JAMYO bölümüne başarılı bir şekilde girebilirler.
Lise mezunları ve benzeri okul mezunları, üniversitelerin JAMYO eğitimi veren bölümlerine özel yetenek sınavıyla kabul edilmektedir. JAMYO, ücretsiz yatılı bir okuldur ve öğrenciler askerlik eğitimi almaktadır. Eğer ‘JAMYO Nedir?’ diye merak ederseniz, öğrenci alımında özel yetenek sınav puanlarına göre kabul edilen bölümlerdir. Bu alanlar, en iyi hazırlık kursları ve mülakat merkezleri olarak bilinmektedir ve Türkiye’nin en iyileri arasındadır. Öğrencilere tam destek ve yüksek performans ile sınavlara hazırlanmalarında yardımcı olmaktadırlar.
JAMYO’da TYT’nin Önemi
Jandarma ve Sahil Güvenlik Meslek Yüksekokulu (JAMYO) bölümüne başvuru yapacak adaylar için TYT puanı çok önemlidir. TYT puanı, öğrencilerin 9. ve 10. sınıflardaki başarılarını da yansıtmaktadır. Bu nedenle, adaylar başvuru yapmadan önce TYT sınavlarına iyi bir şekilde hazırlanmalı ve yüksek bir puan almayı hedeflemelidirler.
Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde (JAMYO) eğitim alan öğrenciler, emniyet teşkilatı bünyesinde çalışır. JAMYO, askeri eğitim veren 2 yıllık bir önlisans bölümüdür. TYT adıyla anılan Temel Yeterlilik Testi puanları, öğrencinin mantıklı düşünme, akıl yürütme ve sorun çözme yeteneklerini ölçer. Bu nedenle, adaylar için gelecekle ilgili çok önemli bir değerlendirme aracıdır.
JAMYO Bölümüne Girebilmek İçin Doğru Kursta Hazırlanmanın Önemi
JAMYO Bölümüne Girebilmek İçin Doğru Kursta Hazırlanmanın Önemi
Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu adayları özel yetenek sınavıyla seçilir. Bu sınav üç aşamadan oluşur: yazılı sınav, özel yetenek sınavı ve mülakat. Başvuru yapmak için öncelikle yazılı sınava girmek gerekir. Eğer yeterli puan alındıysa özel yetenek sınavına katılma hakkı elde edilir ve başarılı olmanız halinde mülakat sınavına girebilirsiniz. JAMYO, bu sistemin adıdır. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu öğrencileri ücretsiz konaklama sağlanan bir eğitim kurumudur.
Türkiye’de Ankara, Diyarbakır, İstanbul ve İzmir’deki JAMYO bölümleri, öğrencilere ve ailelerine güven veriyor. Parasız yatılı JAMYO okullarında Emniyet Teşkilatına adaylar yetiştiriliyor. Öğrenciler, bütün olanaklar ve ekipmandan yararlanabiliyor. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokullarına giren öğrenciler, kısa yoldan meslek sahibi olabiliyor ve ailelerine maddi manevi yük olmadan geleceğe hazırlanabiliyor. Mezun olan adaylar, ülke güvenliği ve asayişinin sağlanması için önemli görevler alıyor.
JAMYO alımı artık daha zor olacak. Bu nedenle, JAMYO parkuru da değişebilir. Detaylı bilgi için lütfen bu linke tıklayın.
Askeriye
MSÜ Nedir?
MSÜ; Milli Savunma Üniversitesi kısa adıdır. Milli Savunma Bakanlığı tarafından adaylarda aranan koşullar belirlenmiş bulunmaktadır. Koşulları taşıyan lise son sınır öğrencisi ve mezunları arasından sınavda yeterli puan alabilenler MSÜ bölümüne girebilmektedir. MSÜ nedir Sorusunun cevabı merak konusudur. Milli Savunma Üniversitesi, Milli Savunma Bakanlığına bağlı bulunmaktadır. Askeri yükseköğretim Kurumu olarak 31 Temmuz 2016 tarihinde kurulmuştur. Eğitim ve Öğretim süreci ise 12 Şubat 2017 tarihinde başlamıştır.
MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi’nin kısaltmasıdır. Bölüme kabul edilebilmek için adayların belirli koşulları taşıyor olmaları gerekmektedir. Bu koşullar Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Lise son sınıf öğrencileri ve mezunları arasından sınavda yeterli puanı alanlar MSÜ bölümüne kabul edilebiliyorlar.
MSÜ aslında Milli Savunma Bakanlığına bağlı bir üniversitedir. Bu üniversite 31 Temmuz 2016 tarihinde kurulmuştur. Eğitim ve öğretim süreci ise 12 Şubat 2017 tarihinde başlamıştır. MSÜ’nün hakkında merak edilen sorulardan biri de nedir olduğudur.
MSÜ Nedir?
MSÜ Nedir?
MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi’nin kısaltmasıdır. MSÜ’ye girmek isteyenlerin ilk şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. Eğer hazırlık ve parkur kurslarına katılırsanız, MSÜ sınavından kolaylıkla geçebilir ve yüksek puanlar alabilirsiniz. Ancak MSÜ hakkında bilgi sahibi olmadan önce, MSÜ’ye nasıl başvurulabileceği hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Ankara ve İstanbul’daki MSÜ bölümlerine katılmak için yaş sınırı ve diğer bazı şartlar da aranmaktadır. Türk vatandaşlarının MSÜ’ye başvurmak için 20 yaşında olmaları gerekmektedir.
MSÜ Alım Şartları
MSÜ bölümlerinde okumak isteyen adaylar için bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar, Adayların takip etmesi ve karşılaması gereken birkaç kriteri içerir. Bu kriterler arasında, fiziksel ve sağlık koşulları, eğitim seviyeleri, başarı sıraları ve benzeri unsurlar yer almaktadır. Her bölümün kendine özgü bir takım talepleri vardır. Ancak tüm bölümler ortak bir şekilde belirlediği nitelikler arasında, genelde matematik, fizik ve kimya derslerinden yeterince başarı sağlayabilme, disiplinli, düzenli, kararlı ve sağlıklı bir yaşam tarzına sahip olma yer almaktadır. Adayların tüm bu şartları yerine getirmesi durumunda, MSÜ bölümlerinde okumak üzere giriş yapmaları mümkün hale gelir.
Türk vatandaşı olmak, |
Gün ay fark etmeden 20 yaşında bulunmak, |
ÖSYM tarafından düzenlenen Ölçme Ve Yerleştirme Sınavına girmiş bulunmak ve sınavda Milli Savunma Bakanlığı tarafından belirlenen taban puanına sahip olmak, |
Astsubay Meslek Yüksekokullarına girecek adaylarda 21 yaş şartı bulunmaktadır. |
Ayrıca, Milli Savunma Bakanlığı tarafından konulan şartları taşıyanlar, YKS olarak bilinen Üniversite sınavına girmiş ve yeterli puan almış olması gerekmektedir. |
Üniversite sınavında YKS – TYT ve AYT aşamalarında yeterli puan alan adaylar MSÜ sınavına girebilmektedir. |
MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi’nin kısaltılmış halidir. Bu üniversite çatısı altında yer alan askeri okullara giriş için öğrenciler, yazılı, özel yetenek ve sözlü yani mülakat sınavlarından geçmektedir. Harp okullarına giriş sınavına katılabilmek için lise son sınıf öğrencisi veya mezunu olmak ve ÖSYM tarafından yapılan sınavda yeterli puanı almış olmak gerekmektedir. Kadın ve erkek adaylar için farklı askerlik birimleri bulunmaktadır.
MSÜ’ de Spor Parkurunun Önemi
MSÜ’ de Spor Parkurunun Önemi
MSÜ sınavına katılmak isteyenler öncelikle belirli şartları sağlamalıdır. Bunu yapmanız için öncelikle spor parkuru çalışmalarına katılmanız gerekiyor. Milli Savunma Üniversitesi’nin önemli bir bölümü spor parkuru olduğu için, adayların bu konuda da iyi hazırlanması gerekiyor. Performanslarınızı artırmak için hazırlık ve parkur kurslarına katılabilirsiniz. MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi anlamına gelmektedir. MSÜ bölümlerine girişte spor parkurunun önemi oldukça büyüktür. Bu sebeple, sınava hazırlanan adayların spor parkuruna gereken önemi vermesi gerekmektedir.
Özel bir yetenek sınavına girecek olan adaylar şimdi rahatlıkla hazırlanabiliyorlar. Parkur kursuna katılan öğrenciler için özel olarak tasarlanmış teknik istasyonlarda sınavlar yapılıyor. Ayrıca, Diyarbakır ve İzmir’deki MSÜ programlarına girecek adaylar hazırlık kursları sayesinde yüksek başarı elde edebiliyorlar.
MSÜ’ de Yazılı Sınavın Önemi
MSÜ’ de Yazılı Sınavın Önemi
MSÜ adaylarına, yazılı test sınavı yapılmaktadır. Bu sınavda öğrenciler, beş seçenek arasından doğru olanı bulmaya çalışırlar. İstanbul’daki MSÜ bölümlerine girmek isteyen adaylar, hazırlık ve parkur derslerini profesyonel Antrenörlerden alırlar. MSÜ, Milli Savunma Üniversitesi’nin kısaltmasıdır. MSÜ nedir diye merak edenler için; MSÜ, savunma alanında eğitim veren bir üniversitedir.
Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MSÜ), öğrencilerine Askerlik görevi sunar. Sınavda, toplam 120 soru vardır ve sınav süresi 135 dakikadır. MSÜ öğrencileri, ön lisans, lisans ve lisansüstü aşamalarından geçerek eğitimlerini tamamlarlar. Ankara ve Diyarbakır’daki MSÜ bölümlerindeki adaylar, kolayca başarılı olabilir.
MSÜ Kazanmada Doğru Kursta Hazırlanmanın Önemi
MSÜ Kazanmada Doğru Kursta Hazırlanmanın Önemi
MSÜ sınavı, Milli Savunma için aday yetiştiren eğitim kurumlarına giriş için önemlidir. İzmir hazırlık ve parkur merkezi, bu sınavı kazanmak isteyen öğrenciler için etkili bir kurs hazırlamaktadır. MSÜ sınavına girmek isteyenler, aynı yıl YKS başvurusunda bulunmalı ve Temel Yeterlilik ile Alan Yeterlilik testlerine girmelidirler. Uzun lafın kısası, eğer MSÜ’ye hazırlanıyorsanız doğru kursa katılmak önemlidir.
2022 MSÜ Fiziki Yeterlilik Tablosu’nu ve puanlama sistemini öğrenmek için bu linke tıklayabilirsiniz. Bu tablo, askerlik sürecinde adayların fiziksel yeterliliklerinin ölçülmesi ve sıralanması için kullanılmaktadır. Daha fazla bilgi için linki ziyaret edebilirsiniz.
Askeriye
TSK Dayanışma Vakfı Nedir?
TSK Dayanışma Vakfı Nedir?
TSK Dayanışma Vakfı, Türkiye’de sivil ve askeri görevlilerin emekliliğe hak kazanmalarını destekleyen kurumsal yardım kuruluşudur. Vakıf, Orgeneral Hilmi Özkök başkanlığında askeri görevlilere, sivil görevlilere ve ailelerine danışmanlık hizmetleri, yiyecek, giyecek, ulaşım ve diğer temel ihtiyaçlarını karşılamak için yardımlar sağlar.
TSK Dayanışma Vakfı, sivil görevlilerin maaş ve gelirlerinin artırılmasına, emekliliklerine ve terk ederek emekli olmalarına yardımcı olan kurumsal bir destek kuruluşudur. Vakfın amacı, emeklilerin yaşlılık ve sağlık giderlerini azaltmak, desteklerini arttırmak ve onların aile bütçelerini desteklemektir.
- Maaşların arttırılması
- Emeklilik maaşlarının arttırılması
- Yiyecek, giyecek, ulaşım ve temel ihtiyaçların karşılanması
- Danışmanlık hizmetleri
TSK Dayanışma Vakfı Nasıl Kurulmuştur?
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Dayanışma Vakfı, herkesin bağış yapabileceği bir kuruluştur. Dayanışma Vakfı, aktif görevde olan veya emekli olan silahlı kuvvetler üyelerinin ve ailelerinin hizmetindeki. Vakıf, Fevzi Çakmak, Fuat Bulca ve Çevik Bir tarafından Tekirdağ Lüleburgazda kurulmuştur. Vakfın amacı, askerlere ve ailelerine bütün Türkiye’de yardım sağlamak, çeşitli destekler sağlamak ve eğitim fırsatları oluşturmaktır.
TSK Dayanışma Vakfının temel faaliyetleri, TSK yetkililerinin ve ailelerinin eğitim, aşevi, temel ihtiyaçlar, sağlık ve özellikle sosyal destek almalarını sağlamaktır. Vakfın desteğiyle her sene binlerce öğrenciye, ihtiyaca sahip askerlerin ailelerine, öğrencilere, yaşlılara ve çocuklara destek sağlanmıştır. TSK Dayanışma Vakfı’nın anahtar amacı, silahlı kuvvetler üyelerinin ve ailelerinin ekonomik durumlarının iyileştirilmesine yardımcı olmaktır.
- TSK Dayanışma Vakfının bütün Türkiye’de yardım sağlamak, çeşitli destekler sağlamak ve eğitim fırsatları oluşturmak gibi temel amacı vardır.
- Vakıf, Fevzi Çakmak, Fuat Bulca ve Çevik Bir tarafından Tekirdağ Lüleburgazda kurulmuştur.
TSK Dayanışma Vakfında Kimler Çalışır?
Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı (TSK Vakfı), bağlılar ve esnafın toplumsal, ekonomik, kültürel ve sportif gelişimlerini desteklemek için kurulmuştur. TSK Vakfında çalışanlar, ülkenin güvenliğini sağlamaya ve teşkilatın misyonunu gerçekleştirmesine yardımcı olmak için destek sağlamaktadır. Ülkenin güvenliği için gereken her türlü çalışmayı yürüten TSK Vakfı, vakfın sunduğu hizmetler ve tüm kesimler arasındaki eşitliği sağlamak amacıyla sayısız personel bulundurmaktadır.
TSK Vakfında çalışanlar, hem gönüllü hem de ücretli personel ve hizmet sağlayıcılar arasından seçilir. Gönüllü çalışanlar TSK Vakfına en çok destek sağlamaktadır. TSK Vakfına bağışlar, yardımlar ve katkılar gönüllü çalışanlar üzerinden yürütülen projelerin aktif olarak desteklenmesini sağlarlar. Gönüllü çalışanlar arasında; sağlık ve sosyal hizmetleri personeli, sivil destek personeli, asgari ücretli personel, yönetici personeller, eğitim personeli, satış ve promosyon personelleri, gazeteci ve diğer medya çalışanları, şöförler, muhasebeciler gibi pek çok çeşitli işleri yürüten personel bulunmaktadır.
TSK Dayanışma Vakfına Kimler Üye Olabilir?
TSK Dayanışma Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri personeline ve ailelerine yardımcı olmak amacıyla kurulmuştur. Vakfa, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki personelden başka, aktif hizmette bulunmayan Türk Silahlı Kuvvetleri şahsiyetleri de üye olabiliyor. Ayrıca, Türk Silahlı Kuvvetleri üyesi herhangi bir çalışanın ailesinden herhangi biri ve ölmüş bir Türk Silahlı Kuvvetleri üyesinin ailesi de üye olabiliyor.
Üye olarak öncelikle, üye olabileceğinizi doğrulamak için kayıt formunda bulunan belgeleri doldurmak ve bireysel üyelik başvurusu yapmak için şu adımları izlemeniz gerekebilir:
- TSK Dayanışma Vakfı’na üye olmak için başvuru formunu doldurun.
- Türk Silahlı Kuvvetleri üyesi iseniz, üyelik hakkında bir tasdikname alın.
- Seçilen vatandaşlık belgenizi ekleyin.
- Doğrulama belgenizi (pasaport, ehliyet vb.) Ekleyin.
- Gerekli belgeleri vakıfa teslim edin.
TSK Dayanışma Vakfı Tarihçesi
TSK Dayanışma Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri için kurulmuş bir vakıftır. Öncelik ile sosyal yardım sağlamak amacıyla kurulmuştur. Vakıf, ülkemizin güvenliğini ve bayrağını korumak için çalışan personelin hizmetlerini desteklemek, onların ve ailelerinin sosyal ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla özverilice çalışmaktadır. 1980’ten beri faaliyet gösteren Vakfımız, çok sayıda destekleyici ve sponsor aracılığıyla, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tüm personeli ve ailelerine birçok sosyal hizmeti sağlamaktadır.
TSK Dayanışma Vakfı sürekli destek alan teşkilatıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin çok sayıda destek kuruluşundan aldığı destekler aracılığıyla vakıftaki ihtiyaç sahipleri kapsamını genişletmeyi hedeflemektedir. Vakıf, onların nakdi yardım, eğitim, barınma ve sağlık hizmetlerinden yararlanmalarını sağlamak için ek destekler sağlamak için çaba göstermektedir.
Vakıf üyeleri, TSK Dayanışma Vakfı’nın kuruluşundan beri destekleyici ve sponsorlar aracılığıyla, kendi ihtiyaçlarını karşılama amacıyla çok sayıda sosyal hizmet ve proje üretmektedir. Türk Silahlı Kuvvetleri üyelerine ve ailelerine eğitim, barınma, sağlık, aile desteği, işe yerleştirme, sosyal koruma ve diğer konularda destek sağlamak amacıyla çalışmalar yürütmektedir.
TSK Dayanışma Vakfına Nasıl Bağış Yapılır?
Türk Silahlı Kuvvetleri Dayanışma Vakfı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin askerleri ve aileleri için çeşitli yardımlar sağlayan kurumdur. Tavsiye edilen bağışlar, silahlı kuvvetlerin mevcut gereksinimlerini karşılamaya yöneliktir. Düzenli Bağış Programı, TSK Dayanışma Vakfı tarafından kurulan kapsamlı bir stratejik plana dayanmaktadır. Aşağıdaki adımlar takip edilerek, TSK Dayanışma Vakfı’na bağış yapılabilir:
- Vakıf web sitesine gidin ve bağış sayfasını ziyaret edin.
- Bağış miktarını seçin ve ödeme yöntemini belirleyin.
- Kart bilgilerinizi girin veya cep telefonunuzdan tahsilat sağlayıcı ile ödeme yapın.
- Ödemeyi onaylayın.
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin mevcut ve gelecekteki askerler ve aileleri için destek için, TSK Dayanışma Vakfı’na bağış yapmak isteyen kişiler, yukarıdaki adımları izleyerek bağış yapabilirler.
TSK Dayanışma Vakfı Hesap Numaraları
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Dayanışma Vakfı bağış kampanyaları için bağış toplamak gönüllülerinin en önemli kaynağıdır. Gönüllülerin TSK Dayanışma Vakfına bağış yapabilmeleri için farklı bankalar aracılığıyla vakfın hesap numaralarına para transferi yapmaları gerekmektedir.
TSK Dayanışma Vakfının mevcut hesap numaralarını görmek için buraya tıklayın.
-
Sağlık1 yıl ago
Fucicort Krem Ne İşe Yarar?
-
Ekonomi2 yıl ago
Dünyanın En İyi Kripto Para Yorumcusu Kimdir?
-
Besyo2 yıl ago
Elazığ Fırat Üniversitesi BESYO Özel Yetenek Sınavı Ve Parkuru Nasıl? Nasıl Hazırlanılır?
-
Haber2 yıl ago
2022 Sağlık Bakanlığı Personel Alımı Ne Zaman Yapılıyor? Kriterler Nelerdir?
-
Spor2 yıl ago
Giresunspor Tarihçesi
-
Besyo2 yıl ago
Karabük Üniversitesi Besyo Özel Yetenek Sınavı Ve Parkuru Nasıl? Nasıl Hazırlanılır?
-
Kamu Alımları2 yıl ago
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi 316 Sözleşmeli Personel Alacağını Duyurdu!
-
Eğitim2 yıl ago
Yakın Koruma Sertifikası Nasıl Alınır?
Britt Chubbs
Mayıs 16, 2023 at 11:06 pm
This web page is really a stroll-by means of for the entire information you needed about this and didn’t know who to ask. Glimpse here, and also you’ll undoubtedly discover it.
Lachelle Spigelmyer
Haziran 25, 2023 at 11:53 am
What i do not realize is if truth be told how you’re now not really a lot more well-favored than you may be right now. You are so intelligent. You already know therefore considerably in relation to this topic, made me in my opinion consider it from numerous varied angles. Its like men and women don’t seem to be fascinated unless it is one thing to do with Woman gaga! Your individual stuffs great. At all times deal with it up!
fluid power actuators & valves
Ekim 26, 2023 at 12:55 pm
Hey there! I could have sworn I’ve been to this website before but after reading
through some of the post I realized it’s new to me. Anyways,
I’m definitely glad I found it and I’ll be book-marking
and checking back often!
Fredrick
Haziran 13, 2024 at 6:23 pm
Hello! Quick question that’s totally off topic. Do you know how to make your site mobile friendly?
My blog looks weird when viewing from my iphone 4.
I’m trying to find a template or plugin that might
be able to correct this issue. If you have any recommendations, please
share. Many thanks!
tablet
Haziran 20, 2024 at 5:22 pm
[url=https://sildenafilps.online/]drugstore viagra[/url]
pharmacy
Haziran 25, 2024 at 1:58 pm
[url=https://modafinilon.online/]provigil 2017[/url]
pills
Haziran 29, 2024 at 11:18 pm
[url=http://asynthroid.online/]brand name synthroid price[/url]
pill
Temmuz 12, 2024 at 9:25 am
[url=https://tretinoineff.online/]retin a 0.01 price[/url]
online
Temmuz 15, 2024 at 5:09 pm
[url=https://baclofem.com/]baclofen tablet price[/url]
Pingback: university
medication
Temmuz 20, 2024 at 11:53 am
[url=http://diflucand.com/]diflucan buy canada[/url]
generic
Temmuz 24, 2024 at 10:48 pm
cheap propecia australia
tablet
Ağustos 2, 2024 at 9:38 am
order propecia online australia
pill
Ağustos 6, 2024 at 8:10 pm
vermox canada where to buy
Pingback: Laundry Services
Olivervok
Ağustos 16, 2024 at 6:32 pm
Заказать такси https://taxi-gukovo.ru эконом в Гуково дешево с отзывами, ценами и телефонами, онлайн заказ.
capturing the perfect texture in food photography
Ağustos 20, 2024 at 5:05 pm
Link exchange is nothing else however it is simply placing the other person’s webpage link
on your page at suitable place and other person will also do similar for you.